nieuws

ROC moest College Hotel verkopen

Hotel

Naar nu blijkt heeft het ROC van Amsterdam The College Hotel moeten verkopen van het ministerie van Onderwijs. Een woordvoerder van de school laat weten het hotel nooit te verkopen, wanneer het ROC hierover zeggenschap zou hebben.

ROC moest College Hotel verkopen

Dat meldt Het Parool. Vorige week meldde het ROC van Amsterdam de verkoop van het opleidingshotel aan de Nedstede groep. In het in 2005 geopende hotel worden permanent tachtig leerlingen van verschillende ROC-studierichtingen opgeleid.

‘Uit onszelf zouden we het dan ook niet hebben verkocht. Maar we kregen van het ministerie het zeer dringende verzoek, vanwege mogelijke risico’s die wij zouden lopen, mocht het hotel failliet gaan’, aldus een woordvoerder van het ROC van Amsterdam in Het Parool.

De opbrengst van de verkoop, 15,2 miljoen euro, wordt noodgedwongen gebruikt om miljoenenverliezen op inburgeringscursussen te dekken. De rest van het geld wordt gebruikt voor nieuwe opleidingen, zoals het Schiphol College en Food College.

Oproep

De verkoop van The College Hotel is een slechte zaak voor het horecaonderwijs in ons land. Laat uw reactie hieronder weten.

Reageer op dit artikel