nieuws

Situatie Schiphol iets verbeterd

Hotel

De situatie op Schiphol, dat door het winterweer kampt met veel annuleringen en vertragingen, is iets beter dan de afgelopen twee dagen. ‘We vliegen meer en alle benodigde banen zijn beschikbaar’, zei een woordvoerster van de luchthaven.

Situatie Schiphol iets verbeterd

Volgens haar komen zondag meer vluchten aan en vertrekken er ook meer dan eerder dit weekeinde. ‘Gezien de weersomstandigheden gaat het best goed.’ Desondanks moeten reizigers nog altijd rekening houden met annuleringen en vertragingen. ‘We raden mensen van wie de vlucht is geannuleerd nog steeds aan voordat ze naar de luchthaven komen contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.’

Het Europese vliegverkeer is flink ontregeld, mede doordat ook andere luchthavens problemen ondervinden door het winterse weer. In de vertrekhallen is het nog altijd druk, maar het aantal reizigers op de luchthaven is volgens de zegsvrouw niet te vergelijken met de hoeveelheid van de afgelopen dagen.

Tussen de vijfhonderd en duizend reizigers brachten de nacht van zaterdag op zondag door op veldbedden achter de paspoortcontrole op Schiphol, in de hoop dat zij in de loop van de zondag alsnog naar hun bestemming konden vliegen. Dat was al een stuk minder dan de nacht ervoor, toen ongeveer drieduizend mensen op de luchthaven strandden.

Reageer op dit artikel