nieuws

Subsidiejacht Van Eijl nog zonder succes

Hotel

De bekende hotelman Giovanni van Eijl is niet akkoord gegaan met een subsidie van de gemeente Hilversum voor het Theater Gooiland. Van Eijl wil afspraken maken voor een structurele subsidie. De gemeente zegt dat Van Eijl blij moet zij met de toegezegde bijdrage.

Subsidiejacht Van Eijl nog zonder succes

De Gooi- en Eemlander meldt dat Van Eijl, bekend van de Amrâth hotels, en cultuurwethouder Erik Boog er voorlopig nog niet uitkomen omtrent een subsidie voor het Theater Gooiland, waar Van Eijl eigenaar van is.

De gemeente wil voor de jaren 2007/2008 een kwart miljoen euro geven. Van Eijl wil afspraken maken over een structurele subsidie verdeeld over meerdere jaren.

‘Als het goed loopt, kunnen we structurele afspraken maken’, zegt wethouder Boog. Van Eijl zegt elk bedrag toe te juichen en valt niet zozeer over de hoogte van het bedrag, maar meer over de duur van de subsidie.

Voor wethouder Boog begint de tijd te dringen. De gemeenteraad heeft de wethouder een deadline van 1 januari 2008 meegegeven om de zaak met Van Eijl op te lossen. Wanneer Van Eijl het eindbod van de gemeente – de 250.000 euro – niet accepteert, dan trekt de gemeente de subsidie weer in.

Reageer op dit artikel