nieuws

Tibet lokt toeristen met goedkope hotels

Hotel

Tibet probeert toeristen te trekken met goedkope hotelkamers, vliegtickets en andere aanbiedingen. Dit jaar zijn slechts 2,2 miljoen mensen op vakantie geweest in de autonome regio. Vorig jaar waren dat er nog vier miljoen, meldde staatspersbureau Xinhua dinsdag.

Tibet lokt toeristen met goedkope hotels

Het toerisme in Tibet stortte in na de rellen in maart. Na de bloedige onlusten mochten toeristen uit China pas in april weer naar de regio reizen. Voor mensen uit het buitenland werd Tibet in juni opengesteld. De overheid verwacht komend jaar drie miljoen bezoekers.

Door de anti-Chinese protesten kwamen volgens China negentien mensen om en raakten honderden mensen gewond. De Tibetaanse regering in ballingschap stelt dat het aantal doden is opgelopen tot 209. Tibet werd in 1950 ingelijfd door China.

Reageer op dit artikel