nieuws

Toerisme Bonaire maakt zich zorgen

Hotel

De Antilliaanse minister van Economische Zaken Elvis Tjin Asjoe is bezorgd over de toename van criminaliteit tegen toeristen op Bonaire. Hij wil de politie, het lokale bedrijfsleven en de toerismesector bij elkaar brengen om de toename van diefstallen tegen te gaan.

Toerisme Bonaire maakt zich zorgen

Het 14.000 inwoners tellende Antilliaanse eiland Bonaire is voor een groot deel afhankelijk van het toerisme. Tjin Asjoe, zelf afkomstig uit Bonaire, omschrijft toerisme als ‘de kip met de gouden eieren’.

Tjin Asjoe: ‘Dieven breken in de appartementen en hotelkamers van toeristen in en stelen daar spullen. Soms zelfs als de toeristen liggen te slapen. Onlangs is er bij een vrouw een ketting van haar hals gehaald terwijl ze lag te slapen. We hebben nu een punt bereikt waarop we heel alert moeten zijn.’

Volgens de minister is de bezorgdheid hierover op het eiland heel groot. Bonaire is naast zonaanbidders vooral geliefd bij sportduikers vanwege onderwater natuurreservaten. Bonaire is na Curaçao het grootste eiland van de Nederlandse Antillen.

Reageer op dit artikel