nieuws

Vastgoed Amstel Hotel verkocht aan Libanese zakenman

Hotel

Het Amstel Hotel staat op het punt verkocht te worden aan de in Monaco wonende Libanese zakenman Toufic Aboukhater. Het misschien wel bekendste hotel van Nederland maakt deel uit van een groter vastgoedpakket dat door eigenaar Morgan Stanley wordt verkocht.

Vastgoed Amstel Hotel verkocht aan Libanese zakenman

Het Financieel Dagblad meldt dat de te verkopen hotelportefieulle naast Amstel Hotel ook drie Crown Plaza Hotels, een Holiday Inn uit de regio Amsterdam dat nog in aanbouw is en het Carlton in Cannes bevat.

Het zou gaan om een deal van 450 miljoen euro. De beoogde nieuwe eigenaar Toufic Akoukhater is zakenman met belangen in onder meer olie- en transportbedrijven.

De verkoop wordt ingegeven door de noodzaak om de fors opgelopen schuld van Morgan Stanley Real Estate Funds te verminderen. De vastgoedtak van Morgan Stanley kocht in 2006 een pakket met zeven Intercontinental Hotels waaronder het Amstel Hotel. Het aankoopbedrag bedroeg destijds 634 miljoen euro. Door de crisis daalde de waarde van het vastgoed hard waardoor de zakenbank af wil van de portefeuille.

Reageer op dit artikel