nieuws

Vijfsterrenhotel op Grote Markt Groningen

Hotel

De gemeente Groningen en vastgoedontwikkelaar Volker Wessels Vasgoed werken samen aan de nieuwe oostwand van de Grote Markt. Over vier jaar moet die ruimte bieden aan een vijfsterrenhotel met horeca en winkels.

Vijfsterrenhotel op Grote Markt Groningen

De nieuwbouw begint in 2012 en is in opdracht van Voker Wessels. Het komt aan weerszijden van een nieuwe verbinding die het achtergelegen plein met het Forum moet ontsluiten. Deze plekken zijn bedoeld om de openbare functie van dit stuk binnenstad te versterken.

Directeur Dietmar Werner prijst Groningen: ‘Men weet wat men wil en projecten worden goed omschreven en uitgevoerd. Architectuur is hier meer dan een optelsom van gebouwen. Elk gebouw moet bijdragen aan de stad.’

Hij noemt het Forum essentieel voor de oostwand en de stad: ‘Het niet bouwen van het Forum zou een gemiste kans zijn. Het Forum is belangrijk voor het langer vasthouden van bezoekers. Veel mensen komen nu alleen voor een kort bezoek aan het Groninger Museum.’

Volker Wessels was in het verleden betrokken bij de bouw van het Martini Trade Park en de Euroborg.

Reageer op dit artikel