nieuws

Meest duurzame hotelkamer van Nederland geopend

Hotel

De Amsterdamse vestiging van Hotelschool The Hague heeft onder de naam Stay Now volgens eigen zeggen de meest duurzame hotelkamer van Nederland geopend. De kamer bevindt zich in het ‘Skotel’ van de hotelschool en is volledig ingericht met de meest duurzame materialen en oplossingen.

Meest duurzame hotelkamer van Nederland geopend

Stay Now is als duurzame hotelkamer van alle gemakken voorzien en bestaat uit twee ruimtes: een hotelkamer en een ruimte daaromheen waarin het concept wordt uitgelegd. De hotelkamer is uitgevoerd met alle elementen die een reguliere hotelkamer bevat, inclusief badkamer.

Dit prototype kamer is voor geïnteresseerde hoteliers naast duurzaam ook prijstechnisch interessant, meldt de hotelschool. Er is namelijk slim gebruik gemaakt van materiaal en ruimte. De producten in dit kamerconcept zullen voortdurend worden vervangen wanneer er een duurzamer alternatief beschikbaar is.

In de kamer vindt men onderdelen gemaakt van gerecycled materiaal (circulaire economie), onderdelen die energie besparen (energie footprint), onderdelen die biologisch afbreekbaar zijn (voor heavy-use wegwerponderdelen) en zaken die simpelweg tweedehands zijn. Gerenommeerde partners als Philips, Auping, Desso en Form Finish werken mee aan dit project.

‘Als onderwijsinstelling behoren wij voorop te lopen in ontwikkelingen, wij leveren ten slotte de hoteliers van de toekomst af. Met deze hotelkamer laten we zien aan studenten en gasten dat duurzaamheid ook nog eens hip kan zijn’, aldus general manager Paul Griep van de Amsterdamse vestiging van Hotelschool The Hague.

De kamer is geen experiment of laboratorium,maar een echte hotelkamer en is vanaf vandaag voor reizigers te boeken, meldt de hotelschool.

Reageer op dit artikel