nieuws

New York zoekt naar ‘illegale hotels’ op Airbnb

Hotel

New York blijft jacht maken op illegale hotels, die worden aangeboden via Airbnb. De staat zoekt vooral naar mensen met meer dan vijftien locaties, omdat zij proberen op grote(re) schaal geld te verdienen met de verhuur van kamers. Om die reden zouden zij aan dezelfde regels moeten voldoen als hotels.

New York zoekt naar ‘illegale hotels’ op Airbnb

‘De procureur-generaal van New York wil Airbnb dwingen om gegevens van sommige verhuurders aan hen over te dragen’, schrijft NOS op 3 op basis van een publicatie door Business Insider.

Particuliere logiesaanbieder

Er wordt met name gezocht naar mensen die via de particuliere logiesaanbieder meer dan vijftien locaties aanbieden.

Zij verdienen op zodanig grote schaal geld met de verhuur van kamers dat ze aan dezelfde regels zouden moeten voldoen als hotels.

Vergunningen en brandveiligheid

In het artikel staat dat deze verhuurders ‘benodigde vergunningen ontwijken en niet aan brandveiligheidseisen hoeven te voldoen’, omdat ze hun kamers alleen aanbieden via Airbnb. New York wil ze daar nu wel aan gaan houden.

Geen verbod

NOS op 3 meldt verder dat een woordvoerder van de procureur-generaal heeft laten weten dat ze er niet op uit zijn om Airbnb helemaal te verbieden. ‘Verhuur zo nu en dan’ moet mogelijk blijven.

Airbnb is het niet eens met deze opvattingen en heeft een motie ingediend om de dagvaarding te vernietigen.

Reageer op dit artikel