nieuws

Hotel draagt bij aan groei Eindhoven Airport

Hotel

Eindhoven Airport heeft in de eerste helft van dit jaar 1,82 miljoen passagiers vervoerd, 18 procent meer vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het vliegveld profiteerde onder andere van de komst van een hotel, zo maakte de regionale luchthaven maandag 7 juli bekend.

Hotel draagt bij aan groei Eindhoven Airport

Het vliegveld schrijft de passagiersgroei vooral toe aan een toename van het aantal bestemmingen. In het eerste halfjaar werd naar 67 bestemmingen gevlogen, 4 meer dan in 2013.

Uitbreiding

Daarnaast is de gemiddelde vliegtuigcapaciteit iets groter dan vorig jaar, terwijl de bezettingsgraad per vlucht toenam.

Ook profiteerde het vliegveld van de uitbreiding van een terminal, de komst van een hotel en de vestiging van twee thuisbases van Transavia en Ryanair.

Passagiers

Eindhoven Airport verwacht over heel 2014 ruim 3,8 miljoen passagiers te vervoeren, een groei van 13 procent vergeleken met vorig jaar.

Eerder ging de luchthaven uit van 3,7 miljoen passagiers. Er worden dit jaar naar verwachting 29.000 vluchten uitgevoerd, tegen 26.508 vorig jaar.

Tulip Inn

Tulip Inn Eindhoven opende afgelopen jaar. Het acht verdiepingen tellende hotel is het eerste hotel ter wereld dat is gebouwd op een luchthaventerminal.

Gasten maken gebruik van de faciliteiten van de luchthaven. Bekijk hier een fotoreportage van het hotel.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel