nieuws

Marcel Bosman nieuwe gm Amrâth Kurhaus

Hotel

Marcel Bosman is sinds vrijdag aangesteld als general manager van het Amrâth Grand Hotel Kurhaus The Hague. Hij zal zijn taken in Amrâth Amsterdam, waar hij nu ook nog gm is, overdragen.

Marcel Bosman nieuwe gm Amrâth Kurhaus

Op de dag dat het Kurhaus onder exploitatie van Steigenberger failliet ging, moest Amrâth in allerijl personeel van andere vestigingen naar Scheveningen halen om in ieder geval de aanwezige en arriverende gasten te ontvangen en het hotel door te laten draaien.

Ook werd meteen Marcel Bosman aangesteld als general manager van het Kurhaus. Bosman werkt al lang bij Amrâth, en was de afgelopen zeven jaar general manager van Amrâth Amsterdam.

Vernieuwen

Naast nieuwe personeel, wil Amrâth het een en ander gaan vernieuwen aan het hotel. Zo zijn 59 van de 253 nog niet recent vernieuwd, dat staat hoog op de lijst, zegt directeur Kaspar van Eijl. Volgens grootaandeelhouder en commissaris van Amrâth Giovanni van Eijl moet er zeker €7 miljoen in het hotel worden geïnvesteerd, zegt hij tegen Quote.

Ook mag het interieur wat moderner en de stijl van gastvrijheid wat losser en informeler, zodat het meer bij Amrâth past, zegt Kaspar van Eijl.

Aankoopprijs

Amrâth kocht zowel het vastgoed als de exploitatie van het Scheveningse hotel. Kaspar van Eijl wil niet teveel loslaten over de bedragen die met de transactie gemoeid zijn, maar over het vastgoed wil hij wel kwijt dat de aankoopprijs ligt tussen de €24 miljoen (de waarde die een Duitse bank in 2012 aan het hotel toekende) en €46 miljoen ligt (het bedrag waarvoor ING het hotel aan onder meer Willem Endstra verkocht).

Reageer op dit artikel