nieuws

Uitstel van betaling Kurhaus Scheveningen

Hotel

Het Kurhaus in Scheveningen heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Den Haag. Bewindvoerder Marc Udink zei dat dinsdag 21 oktober. Hij praat de komende twee weken met alle partijen om te zien of een faillissement nog te voorkomen is.

Uitstel van betaling Kurhaus Scheveningen

Volgens Udink wordt het hotel hoe dan ook verkocht, ook als het niet failliet gaat, en zijn er ‘kopers op de kust’.

Iconisch hotel

‘Ik onderzoek nu of er hoop is voor de schuldeisers en een toekomst voor de onderneming. Het is zo’n iconisch hotel, ik denk niet dat het verloren zal gaan.’

Financiële problemen
Verhalen over financiële problemen doen al langer de ronde. Vorig jaar maart kwam Steigenberger Hotels AF met een officiële verklaring naar aanleiding van publicaties over mogelijke financiële problemen.

Verkoop

Vorig jaar augustus werd bekend dat het Scheveningse vijfsterrenhotel in de verkoop staat.

Volgens een persverklaring zouden diverse betrokken partijen akkoord zijn over ene herstructureringsplan, waardoor verkoop eenvoudiger zou worden.

Het Duitse concern exploiteert het Kurhaus sinds 1979. Het monumentale gebouw aan het Scheveningse strand werd gebouwd in 1885.

Werknemers

In juni dit jaar kwam het Kurhaus in de publiciteit, nadat FNV Horeca melding maakte van klachten van werknemers van het hotel over intimidatie, pesterijen, slechte betaling en extreem lange werkdagen.

Lees hier meer over het Steigenberger Kurhaus.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel