nieuws

Huis ter Duin serveert diner met Noma-inslag tijdens Foodservice Awards

Hotel

De brigade van Grandhotel Huis ter Duin in Noordwijk kookt op 1 december 2014 tijdens de bekendmaking van de Foodservice Awards een viergangendiner geïnspireerd op de filosofie van de het Deense restaurant Noma.

Huis ter Duin serveert diner met Noma-inslag tijdens Foodservice Awards

Claus Meyer, mede-oprichter van sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen, is key note spreker op de Foodservice Awards. Het diner dat die avond ter tafel komt bij gasten uit de foodservicebranche, is gevoed door zijn denkwijze over het werken met lokale producten. Zo laat executive chef banqueting Walter Rietbergen weten. ‘We gebruiken de Noordwijkse omgeving. Zoals duinbes, honing en natuurlijk al het moois uit de zee.’

Sterchef

Zo staat er kabeljauw met onder meer een crème van zwarte peen van de hand van de banqueting chef op het menu. Marcel van Lier, de sterchef van restaurant La Tour in Huis ter Duin, levert eveneens een bijdrage aan de avond. Het voorgerecht met tonijn en haringkaviaar en het hoofdgerecht met fazant geserveerd met hazelnoot, champignons en kastanje zijn van zijn hand. Patissier Dré Eversteijn heeft samen met Van Lier het dessert samengesteld. Daarin zijn Noordwijkse duinbessen en een karamel van zeezout en zand verwerkt.

Awards en debat

De Foodservice Awards zijn een initiatief van Misset Horeca. Samen met EFMI Business School en Foodservice Instituut Nederland (FSIN) brengen we de samenwerking tussen grote horecaformules, grossiers en fabrikanten in kaart. Op 1 december maken we de winnaars bekend en discussiëren we over uitdagingen in de foodservice.
Wilt u deze avond bijwonen? Stuur dan uw verzoek naar foodserviceawards@reedbusiness.nl

Reageer op dit artikel