nieuws

Malware via wifi-netwerk hotels

Hotel

Wifi-netwerken van hotels zijn gebruikt om kwaadaardige software, het zogeheten malware, te verspreiden. De aanvallers hadden het op speciale hotelgasten voorzien.

Malware via wifi-netwerk hotels

Dat meldt Security.nl. Het is onduidelijk om welke hotels het gaat en wanneer de aanval heeft plaatsgevonden.

De aanvallers hadden op de portaalpagina van het hotel, om verbinding met het wifi-netwerk te maken, een iframe verborgen. Dit iframe toonde een pop-up die zich voordeed als update voor populaire software, zoals Adobe Flash Player, Google Toolbar en Windows Messenger. In werkelijkheid ging het hier om malware.

Bij de actie zijn specifieke hotelgasten aangevallen. Bij de hotels in kwestie moesten volgens Security.nl gasten met hun achternaam en kamernummer inloggen. Alleen een select aantal gasten kreeg de malware voorgeschoteld. Dat lijkt erop dat de reserveringsinformatie door de aanvallers is gebruikt, maar hard bewijs hiervoor ontbreekt. Na de aanval werden de sporen gewist.

Reageer op dit artikel