nieuws

Airbnb gaat samenwerken met KLM

Hotel

Wie een vliegreis boekt bij KLM, kan daar via de website gelijk een passende accommodatie bij zoeken uit het aanbod van Airbnb. Dat maakten de luchtvaartmaatschappij en de internetmarktplaats voor slaapplaatsen donderdag bekend.

Met de samenwerking versterkt KLM niet alleen zijn activiteiten op het gebied van social media, maar behaalt het volgens een woordvoerster ook wat extra omzet.

De luchtvaartmaatschappij ontvangt een commissie op elke boeking bij Airbnb via haar website. Hoeveel dat naar verwachting gaat opleveren, kon zij niet zeggen.

KLM heeft al jaren een soortgelijke samenwerking met hotelwebsite booking.com. Ook biedt de luchtvaartmaatschappij sinds kort pakketten aan waarbij een vlucht gecombineerd kan worden met een hotelovernachting en de huur van een auto.

Airbnb en KLM kwamen al eerder dit jaar in het nieuws in relatie met samenwerking. Het ging toen om het boeken van een volledig ingericht vliegtuig als hotelkamer. Naar nu blijkt, was dat de aftrap voor een langdurige samenwerking tussen Airbnb en KLM.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel