nieuws

Deel kasteel van Versailles mogelijk hotel

Hotel

Het kasteel van Versailles, in de 17de en 18de eeuw de woonplaats van Franse koningen, wil drie gebouwen omvormen tot een hotel. De gebouwen in het Franse kasteel, goed voor een oppervlakte van 2.800 m2, zijn sinds 2008 ongebruikt. Als mogelijke exploitant klinkt de naam van Accor Hotels.

Deel kasteel van Versailles mogelijk hotel
 Voordat er toeristen mogen overnachten, moeten de daken en muren gerenoveerd worden. Dit zal waarschijnlijk tussen de vier en zeven miljoen euro kosten  Dat meldt Het Laatste Nieuws.

In 2010 werd al gesproken over een mogelijk hotel in het kasteel, maar dat project is nooit van de grond gekomen. Het huidige project is in het leven geroepen in het kader van het nieuwe beleid om historisch erfgoed tot economisch rendabele investeringen om te vormen.

Volgens de krant Journal du Dimanche is de groep AccorHotels een van de belangstellenden. Versailles ligt niet ver ten zuidwesten van Parijs.