nieuws

Dwangsom van half miljoen dreigt voor Brussel door onbereikbaar hotel

Hotel

Een dwangsom van een half miljoen dreigt voor de stad Brussel, omdat door haar ingrijpen het hotel Métropole onbereikbaar is geworden voor auto’s. De rechter gaf het hotel gelijk dat het nu inkomstenverlies lijdt.

Dwangsom van half miljoen dreigt voor Brussel door onbereikbaar hotel

Hotel Métropole, het enige 19e-eeuwse hotel in Brussel dat nog steeds in gebruik is, ging in verzet tegen een autovrije zone voor de deur van het hotel omdat het inkomsten misloopt. De rechter gaf het hotel gelijk, waardoor de stad Brussel nu een dwangsom van 500.000 euro dreigt te moeten ophoesten, zo schrijft de Belgische krant De Standaard. Het hotel dreigt de dwangsom op te eisen nu een eerder overleg spaak liep. ‘We staan open voor overleg, maar we kunnen dit niet blijven volhouden.’ Volgende week staat een nieuwe vergadering gepland.

Autovrij

Sinds juni is een deel van het centrum van Brussel autovrij. De huidige voetgangerszone werd stevig uitgebreid. Parkeren in die zone is niet mogelijk. Taxi’s mogen alleen op gezette tijden gasten in het hotel ophalen. Voor gasten die met de auto komen, is er een valet service vanuit het hotel.

Reageer op dit artikel