nieuws

Train Hostel opent deuren: slapen in een oude treincoupé

Hotel

In de buurt van het station van het Brusselse Schaarbeek is onlangs het Train Hostel geopend. In de jeugdherberg kunnen gasten slapen in oude treincoupés.

Train Hostel opent deuren: slapen in een oude treincoupé

Het hostel telt 200 bedden. Gasten kunnen er overnachten in authentieke treincoupés. Oude treinwagons, die bedenker Nicolas Kervyn opkocht, werden op het dak en rondom het gebouw geplaatst. ‘Ik wil deze jeugdherberg de ziel van een treincompartiment geven, een plek waar mensen elkaar ontmoeten en met elkaar praten’, zegt Kervyn tegen Hln.be.

Oude treinwagons

Kervyn ging rommelmarkten en antiquairs af op zoek naar bruikbare spullen voor het hotel. De kamers in de wagons hebben dezelfde afmetingen als de vroegere treincoupés. ‘Ik wil dat de bezoekers, net zoals in een treinwagon met elkaar in contact komen.’ Een eerste wagon werd in 2012 door twee kranen naar boven gehesen. Daarna volgden er nog twee in december 2013. De drie wagons samen hebben een gewicht van 66 ton.

 

 

Reageer op dit artikel