nieuws

Ook Peter Scholte naar Krasnapolsky

Hotel 714

Naast driesterrenchef Jacob Jan Boerma en cocktail-kampioen Tess Posthumus gaat nu ook patissier Peter Scholte zijn naam verbinden aan het NH hotel Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam.

Ook Peter Scholte naar Krasnapolsky

Peter Scholte zal als executive pastry chef zijn eerste recepturen doorvoeren in Grand Café Krasnapolsky, waar hij onder andere The Cake Room voor zijn rekening neemt.

Peter Scholte stond aan het roer van het allereerste toetjesrestaurant van Nederland, Sucre in Amsterdam dat in 2008 van start ging. In 2010 werd hij eigenaar van Sucre; in de zomer van 2012 ging de zaak echter failliet.

Daarvoor werkte hij onder meer als chef-kok voor Chalet Brakkestein in Nijmegen en voor het met één Michelinster bekroonde Restaurant Annen Etage in Hotel Continental in Oslo.

Na Sucre ging Scholte aan de slag als chef-kok bij Het Bosch, was eigenaar van Sminia Huys in Leeuwarden. Hij kwam in mei 2015 terug naar Amsterdam waar hij verantwoordelijk patissier werd voor Mr. Porter en The Duchess.

Scholte over zijn overstap naar Krasnapolsky: ‘Dit is een mooie uitdaging, juist door de samenwerking met Jacob Jan Boerma. Ik heb hier – net als in mijn voorgaande functies – alle vrijheid om te doen wat ik wil, maar dit keer in unieke samenwerking met een driesterrenchef.’

Reageer op dit artikel