nieuws

NH Hotel Group opent twee nieuwe vijfsterrenhotels in Madrid en Barcelona

Hotel 1521

NH Hotel Group heeft haar NH Collection portfolio uitgebreid met de toevoeging van twee vijfsterrenhotels, in Madrid en Barcelona. Tussen 2016 en 2018 zullen nog acht NH Collection hotels openen in steden in Mexico, Chili, Frankrijk, Italië, Nederland, België en Spanje.

NH Hotel Group opent twee nieuwe vijfsterrenhotels in Madrid en Barcelona

NH Collection Gran Hotel Calderón ligt aan de Rambla de Catalunya in het centrum van Barcelona en is getransformeerd tot een van de meest iconische vijfsterrenhotels van de stad.

Het interieur is een eerbetoon aan de avant-garde van de stad, in de lobby bevindt zich een LED-videowall van 56 m2. Naast de 255 kamers biedt het hotel 10 zalen voor evenementen en vergaderingen met in totaal 700 m2 en een maximumcapaciteit van 350 personen.

Het hotel beschikt daarnaast over een terras met zwembad en dakterras dat een prachtig 360° uitzicht biedt over de stad.

Hemingway Bar 

NH Collection Suecia ligt in het hart van het historische centrum van Madrid en kent een rijke historie. Het hotel diende onder meer als thuisbasis van de beroemde Amerikaanse schrijver en journalist Ernest Hemingway en de revolutionair Che Guevara.

Het hotel telt 123 kamers en kent een elegant interieur, ontworpen door Lázaro Rosa-Violán en Mercedes Isasa. Ze lieten zich hierbij inspireren door Scandinavisch interieurdesign.

Het hotel beschikt over een van de meest opvallende terrassen van de stad, met 150m² vloeroppervlak en een verhoogde privéruimte van 40m². Het hotel heeft naast restaurant Casa Suecia ook de Hemingway Bar: een klassieke speakeasy bar, die te bereiken is via de toiletten van het restaurant en doet denken aan de cafés tijdens de Amerikaanse drooglegging.

Reageer op dit artikel