nieuws

Gouden Green Key voor Tulip Inn Amsterdam Airport

Hotel 1706

Het onlangs geopende Tulip Inn Amsterdam Airport (Schiphol-Oost) heeft het gouden Green Key-certificaat ontvangen. Het Green Key keurmerk is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Het keurmerk laat zien dat het hotel de druk op natuur en milieu zo veel mogelijk minimaliseert zonder dat de gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Gouden Green Key voor Tulip Inn Amsterdam Airport

Tulip Inn Amsterdam Airport gaat hiermee een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist en voert met het gouden certificaat het hoogst mogelijke milieuvriendelijke Green Key niveau (het certificaat is in het brons, zilver en goud te behalen).

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid komen bij Tulip Inn Amsterdam Airport bij veel punten naar voren. Zo is het hotel gevestigd in een duurzaam gerenoveerd kantoorpand en is het bestaande pand zoveel mogelijk ongemoeid gelaten om bouwenergie en bouwmaterialen te besparen. Ook is ervoor gekozen om technische installaties uit 2005 te verduurzamen en te hergebruiken. Alle hotelkamers beschikken over een pasjessysteem waardoor elektriciteit niet onnodig actief blijft. Het hele hotel is tevens voorzien van energiebesparende Ledverlichting.

Duurzamen partners

Ook werkt het hotel met zo veel mogelijk lokale en duurzame leveranciers zoals cradle-to-cradle bedrijf Auping en Blycolin voor 100% organisch en fair-trade linnen. Het parkeerterrein is voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s en gasten kunnen gebruik maken van de elektrische shuttle-service naar de luchthaven. Daarnaast steunen de gasten van het hotel met hun verblijf automatisch een goed doel (www.bookdifferent.com).

Reageer op dit artikel