nieuws

Omzet reisbranche bereikt recordhoogte

Hotel 769

De reisbranche heeft in het derde kwartaal van 2016 voor het tiende kwartaal op rij meer omgezet. De reisorganisatoren en -bemiddelaars boekten 7,8 procent meer omzet dan een jaar eerder. Hiermee behaalde de branche een nieuw omzetrecord, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week.

Omzet reisbranche bereikt recordhoogte

Reisbemiddelaars, dat zijn bedrijven die zelf geen reizen organiseren maar bemiddelen in onder andere vliegtickets, pakketreizen en accommodaties, realiseerden meer opbrengsten. De reisorganisaties en touroperators lieten in het laatste jaar juist een lichte omzetdaling zien.

MEER LEZEN: TOERISME EN RECREATIE

Naast de omzet is ook de toegevoegde waarde van de reisbranche toegenomen, van ruim 1,6 miljard euro in 2010 naar ruim 4 miljard in 2015. In dezelfde periode verdubbelde ook het belang van de reisbranche in de Nederlandse economie, van circa 0,3 procent van het bruto binnenlands product naar bijna 0,7 procent.

Reageer op dit artikel