nieuws

Hotels hebben goede februari achter de rug

Hotel 921

Gemiddeld hebben hotels in Nederland een prima februarimaand gedraaid, waarin bezetting, gemiddelde kamerprijs en omzet per kamer procenten hoger lagen dan dezelfde maand een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau STR.

Hotels hebben goede februari achter de rug

De bezettingsgraad lag in Nederland in februari 4,0 procent hoger dan februari 2016 en kwam uit op 64,2 procent gemiddeld. Dat is wel íets lager dan het Europees gemiddelde, dat in februari op 64,5 procent lag, 2,9 procent hoger dan een jaar geleden.

De gemiddelde kamerprijs (ADR – Average Daily Rate) steeg in Nederland met 3,5 procent tot 107,27 euro. Het Europese gemiddelde lag in februari op 100,08 euro, 1,8 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

De omzet per beschikbare kamer (RevPar – Revenu per available room) sprong in Nederland naar 68,88 euro, 7,7 procent meer dan februari 2016. Gemiddeld steeg de Revpar in Europa met 4,7 procent tot 64,59 euro.

Volgens onderzoeksbureau STR was de beurs ISE 2017 (Integrated Systems Europe), begin februari in Amsterdam, een reden voor de positieve cijfers. In die week lag de gemiddelde bezettingsgraad landelijk zelfs even boven de 80 procent.

Reageer op dit artikel