nieuws

Lloyd Hotel Amsterdam officieel verkocht

Hotel 4904

Het Lloyd Hotel in Amsterdam heeft per 14 februari een nieuwe eigenaar. Rocco Veenboer neemt het hotel over van de oprichters Gerrit Groen, Suzanne Oxenaar (artistiek directeur) en Otto Nan (zakelijk directeur). In 2016 nam Veenboer het gebouw van Wooncorporatie De Key over, nu komt ook de exploitatie in zijn handen.

Lloyd Hotel Amsterdam officieel verkocht

Lloyd Hotel opende in 2004 en is het eerste 1- tot 5-sterrenhotel ter wereld. ‘Het was een fantastisch avontuur om dit bijzondere monumentale gebouw te transformeren in Lloyd Hotel & Culturele Ambassade’, aldus Oxenaar en Nan.

‘We zijn trots op het hotel, dat echt een thuis is geworden voor Amsterdammers en internationale gasten. Gelukkig weet Rocco het huidige concept op waarde te schatten. Wij kunnen het hotel met een gerust hart aan hem overdragen.’

Lees ook: Lloyd Hotel te koop

‘Lloyd Hotel wordt Nooit-meer-naar-huis-plek’

Rocco Veenboer is van plan om in samenwerking met (interieur)architecten een spectaculair art deco-design te ontwerpen voor het restaurant. Het terras wordt voor de zomer al Lloyd Hotelaangepakt en ook de kamers zullen ook de nodige aandacht krijgen. Veenboer: ‘Ik heb veel zin om samen met Piet Boogert, een ervaren general manager, het hotel te gaan runnen. Het Lloyd Hotel moet een plek worden van nooit meer naar huis; muziek, eten en slapen.’

Lees ook: Plannen Lloyd voor meer hotels

Rocco Veenboer is bekend als oprichter van house & techno-evenement Awakenings, dat jaarlijks 150.000 bezoekers verwelkomt. Hij heeft een speciale connectie met het gebouw. Jan Veenboer, zijn oom, was begin jaren tachtig directeur van de jeugdgevangenis, die in 1989 sloot. ‘Suzanne en Otto hebben het rijksmonument uiteindelijk de bestemming gegeven die het verdient.’

Reageer op dit artikel