nieuws

Dit zijn de halve finalisten Dutch Hotel Award 2018

Hotel 5374

De managementteams die strijden om een plek in de finale van de 15e editie van de Dutch Hotel Award zijn bekend. Ook dit jaar krijgen niet 5 maar 6 hotels de kans om zich op woensdag 16 mei te presenteren in de halve finale.

Dit zijn de halve finalisten Dutch Hotel Award 2018
Foto: Marcel van Hoorn.

De beslissing om voor de vierde keer in 15 edities zes teams tot de halve finale van de Dutch Hotel Award 2018 toe te laten, kreeg niet direct de volledige goedkeuring van alle juryleden.

Bas Tolmeijer, juryvoorzitter van de Dutch Hotel Award licht toe: ‘Traditioneel selecteren we een top 10 uit alle inzendingen die vervolgens wordt teruggebracht naar 5 halve finalisten. Initieel waren niet alle juryleden akkoord om inmiddels voor de vierde keer af te wijken van het traditionele verloop van de wedstrijd met 5 halve finalisten. Echter stonden twee managementteams met een exact gelijke score in de top 5, waardoor een zesde kandidaat onterecht buiten de halve finale zou vallen.’

Daarop besloot de jury om opnieuw zes halve finalisten uit te nodigen voor die halve finale, 16 mei in de Heineken Experience. Daar kiest de jury na de halve finale drie finalisten.

Dit zijn de zes halve finalisten Dutch Hotel Award 2018 (in alfabetische volgorde), waarvan de managementteams op woensdag 16 mei hun beste beentje voorzetten ten overstaan van de jury:

  1. Fletcher Landgoed Hotel Avegoor, Ellecom
  2. Kapellerput, Heeze
  3. NH Collection Eindhoven Centre
  4. Novotel Amsterdam Schiphol Airport
  5. Parkhotel, Den Haag
  6. The Student Hotel Amsterdam City Centre

Powerpresentatie

Deze zes hotels geven op woensdag 16 mei tijdens de halve finale een powerpresentatie in de Heineken Experience in Amsterdam. De jury kiest op basis van die presentatie drie finalisten, die op donderdag 17 mei worden bekendgemaakt op Missethoreca.nl.

Finalisten

Die finalisten worden vervolgens op 8 juni door de jury bezocht, waarna op 14 juni de winnaar en opvolger van Kruisherenhotel Maastricht bekend wordt gemaakt. De uitreiking van de Award zelf vind vervolgens enkele dagen later plaats in het winnende hotel.

Theo Spies

De jury bestaat uit: voorzitter Bas Tolmeijer en Francesco Monaco van Trust Hospitality, hoofdredacteur Marjon Prummel van Misset Horeca, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken en trendwatcher Sander Allegro. Jurylid Theo Spies van SBS Architecten, volgens zijn collega-juryleden omschreven als de meest markante van het stel en de echte smaakmaker in de jury, overleed afgelopen zondag vrij plotseling.

Bekijk hieronder een verslag van de finaledag Dutch Hotel Award 2017:

Reageer op dit artikel