nieuws

Genomineerden Dutch Hotel Award 2018 zijn bekend

Hotel 5575

De tien hotels die dit jaar strijden om de 15e editie van de Dutch Hotel Award zijn bekend. De aangemelde hotels hebben hun creativiteit en motivatie laten spreken met betrekking tot het thema ‘Power to Your People’. Daaruit selecteerde de jury deze 10 namen.

Genomineerden Dutch Hotel Award 2018 zijn bekend

Het thema van de Dutch Hotel Award (DHA) 2018 heeft bij veel hoteliers de aandacht getrokken. De jury verzocht deelnemers om tijdens hun inschrijving te motiveren op welke manier het team succesvol is om goede mensen te werven en te behouden. ‘Het vinden en houden van de juiste mensen is essentieel in een hotelteam en een actuele kwestie voor iedere afdeling’ zegt initiatiefnemer van de DHA Francesco Monaco bij het bekendmaken van de genomineerden Dutch Hotel Award 2018.

‘Nog nooit was de saamhorigheid en samenwerking van de teams al zo sterk aanwezig in een eerste selectie van de top 10. De kandidaten hebben prachtige inschrijvingen gedeeld over ambassadeurs, transparantie en betrokkenheid. We zijn razend nieuwsgierig hoe de hoteliers ons verder gaan meeslepen in hun verhaal.’

Uit de inzendingen heeft de jury de volgende hotels gekozen van de top 10 van genomineerden Dutch Hotel Award 2018 (in alfabetische volgorde):

  1. Ambassade Hotel – Amsterdam
  2. Fletcher Landgoed Hotel Avegoor – Ellecom
  3. Kapellerput – Heeze
  4. NH Collection Eindhoven Centre
  5. Novotel Amsterdam Schiphol Airport
  6. Parkhotel – Den Haag
  7. Sandton Château De Raay – Baarlo
  8. Sir Adam Hotel – Amsterdam
  9. The Student Hotel Amsterdam City Centre
  10. Van der Valk Hotel Sassenheim – Leiden

In de tweede selectieronde kijkt de jury vooral naar de verbetering van de resultaten, bijzondere wapenfeiten en de motivatie: waarom moet de deelnemer naar eigen zeggen de Dutch Hotel Award 2018 winnen? De helft valt af, waarna de vijf halvefinalisten worden gepubliceerd op donderdag 19 april.

De halvefinalisten worden uitgenodigd om op woensdag 16 mei mei een ‘powerpresentatie’ te geven van 10 minuten: 8 minuten voor het managementteam en 2 minuten voor de directeur. De jury is onverbiddelijk: in geen geval mag de aangegeven tijd worden overschreden. De sessie vindt plaats in de Heineken Experience te Amsterdam. De jury kiest drie finalisten, welke op donderdag 17 mei worden bekendgemaakt.

Op vrijdag 8 juni zal de top-3 door de jury worden bezocht, waarbij elk team 2 uur de gelegenheid heeft de eerder gegeven powerpresentatie uitgebreid toe te lichten. De winnaar van de Dutch Hotel Award 2018 zal worden bekendgemaakt op donderdag 14 juni.

Reageer op dit artikel