nieuws

Ingrid de Vries nieuwe general manager Tropen Hotel Restaurant en Café

Hotel 637

Ingrid de Vries (49) is de nieuwe general manager van de hospitality afdeling van het KIT, het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Deze bestaat uit Conferences & Events, het Amsterdam Tropen Hotel en De Tropen café en restaurant.

Ingrid de Vries nieuwe general manager Tropen Hotel Restaurant en Café

Ingrid de Vries volgt Claire van Campen op. Zij werkt nu weer bij het American Hotel van Eden in Amsterdam. De Vries is per 1 september begonnen met haar nieuwe baan in het Tropen Hotel  en werkte eerder onder meer als general manager van Novotel Rotterdam Schiedam.

Haar nieuwe werkgever is een not-for-profit organisatie die zich inzet voor duurzame ontwikkeling. De winst die de horeca maakt, komt ten goede aan de kennisprojecten van het KIT.

De Vries: ‘In deze nieuwe baan ervaar ik alle boeiende facetten van het hospitality vak. Bij de afdeling Conferences & Events ben ik verantwoordelijk voor de sales en organisatie van alle congressen en evenementen die in het Koninklijk Instituut voor de Tropen plaatsvinden. Van een intieme meeting tot een spectaculair gala voor 800 gasten, wij organiseren het hele verhaal. Dat doen we in nauwe  samenwerking met het hele hospitality-team: de event organizers, de keuken, het service personeel en voor wie wil blijven slapen, ook de staff van het Amsterdam Tropen Hotel. Zo zorgen we voor een tot in de puntjes georganiseerde bijeenkomst, van techniek tot hapjes en van bespreking tot overnachting,’ vertelt zij enthousiast.

‘Als bewoner van Amsterdam-Oost vind ik het daarnaast geweldig leuk om in zo’n iconisch gebouw in deze buurt te mogen werken. En niet alleen het gebouw is bijzonder, de organisatie zelf ook. KIT is namelijk een not-for-profit organisatie.


> De Tropen opent in Amsterdam Oost (2015)

> Misset Hotel Nieuwsbrief gratis ontvangen?

> Nieuwe chef voor Tropen-keuken: Hans Ribbens (2016)

> Nieuwe manager voor Restaurant de Tropen (2016) 

Reageer op dit artikel