nieuws

Claire van Campen nieuwe general manager American Hotel Amsterdam

Hotel 1551

Het American Hotel in Amsterdam heeft een nieuwe general manager. Claire van Campen neemt het stokje over van Max Hermers. Het American Hotel is eigendom van de bekende Nederlandse hotelfamilie Dijkstra en onderdeel van Eden Hotels.

Claire van Campen nieuwe general manager American Hotel Amsterdam

Max Hermers heeft als gm de aftrap gedaan voor een omvangrijk renovatieproject van het gehele American Hotel; Claire van Campen neemt het stokje nu van hem over. Van Campen is een oude bekende van Eden Hotels en is er klaar voor om het American Hotel en het Café Americain (Peter Gast) naar de volgende fase te begeleiden.

Claire van Campen werkte al voor het American Hotel van 2005 tot 2010 en behaalde zelfs de felbegeerde Dutch Hotel Award met haar team. Daarnaast heeft ze functies bekleed bij onder andere NH Grand Hotel Krasnapolsky, het Koninklijk Instituut voor de Tropen en de Eden Hotels Rembrandt Square en The Manor in Amsterdam.

Renovatie American Hotel

Léon Dijkstra, CEO van Eden Hotels: ‘Max Hermers heeft een goede start gemaakt met de renovatie van de eerste 100 hotelkamers en heeft tevens Café Americain compleet gerenoveerd. Hij heeft de basis gelegd voor het vervolgtraject en gaat zich nu richten op andere projecten.  Claire zal het tweede deel van de kamerverbouwing van het American Hotel afronden en tevens beginnen met een renovatie van de lobby. Deze zal volgend jaar in oude glorie worden hersteld. Claire kent Amsterdam en de behoeftes uit de markt als de beste en we zijn dan ook enorm blij om haar in de Eden familie terug te hebben.’

Over Eden Hotels

Eden Hotels is een oer-Nederlandse hotelfamilie die al sinds 1947 bestaat en die nu bestaat uit 14 eigen hotels. In maart van dit jaar verkocht Eden vijf van haar hotels aan Fletcher. Va

American hotel

n twee hotels zowel de exploitatie als het vastgoed, van drie hotels werd alleen de exploitatie overgedaan naar Fletcher. Het betrof Hotel de Broeierd in Enschede, Hotel Holthurnsche Hof in Berg en Dal bij Nijmegen, Hotel Mooi Veluwe Putten, Hampshire Hotel 108 Meerdervoort in Den Haag en Hampshire Hotel Emmen. Alle vijf hotels zijn met ingang van april 2018 verdergegaan onder de Fletcher-vlag.

Eden Hotels omvat drie hotelmerken: Eden Hotels, Hampshire Hotels en Holiday Inn. De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, Eden Rembrandt Square Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, Savoy Hotel Rotterdam, City Hotel Groningen en Oranje Hotel Leeuwarden, Hampshire Theatre District Hotel Amsterdam en Holiday Inn Eindhoven. Eden staat op nummer 7 in de Misset Horeca Top 100 van Grootste bedrijven en merken. 

 


>> Abonnee worden van Misset Horeca?

Reageer op dit artikel