nieuws

Maria Ghebresselasie nieuwe hotelmanager Hilton Amsterdam

Hotel 675

Maria Ghebresselasie (Sanaa, Jemen – 1978) is de nieuwe hotelmanager van Hilton Amsterdam. Zij neemt de dagelijkse leiding van het hotel aan de Apollolaan over van Alessio Colavecchio, die general manager werd in Hilton Lake Como.

Maria Ghebresselasie nieuwe hotelmanager Hilton Amsterdam

Maria Ghebresselasie komt van Waldorf Astoria Jerusalem, waar zij sinds de opening in 2015 director of operations was. In diezelfde functie werkte zij twee jaar in Hilton Malta Resort waar ze de operatie succesvol draaiende hield gedurende een ingrijpende renovatie van het hotel. Daarvoor bekleedde zij vanaf 2004 diverse (management) functies in verschillende Hilton-vestigingen in Londen, waaronder het prestigieuze Hilton Park Lane.

Cluster general manager Roberto Payer van Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria Amsterdam volgde Maria al geruime tijd in haar loopbaan en is enthousiast over haar komst naar Amsterdam: ‘Maria heeft oog voor kwaliteit en detail en het talent om uitdagingen creatief in kansen om te zetten. Zij weet daarbij haar team enorm te inspireren en te motiveren.’

Over haar rol zegt de nieuwe hotelmanager: ‘Het is een eer om in dit iconische hotel, met zo’n bijzondere historie, bij te dragen aan nieuwe ontwikkelingen en samen met het team een volgend stukje geschiedenis op te bouwen.’ Met de benoeming van Maria Ghebresselasi telt Nederland vijf vrouwelijke managers van Hilton hotels in ons land.

Reageer op dit artikel