nieuws

NH Collection eerste vijfsterrenhotel in Eindhoven

Hotel 714

NH Collection Eindhoven Centre viert haar eerste verjaardag met een vijfde hotelster. Daarmee is dit NH hotel het eerste vijfsterrenhotel in Eindhoven en Brabant. Het hotel telt 132 kamers, zes vergaderruimtes en Vane Restaurant en Skybar.

NH Collection eerste vijfsterrenhotel in Eindhoven

Door het behalen van de vijfde ster is NH Collection Eindhoven Centre officieel het eerste vijfsterrenhotel in Eindhoven en het 30ste vijfsterrenhotel in Nederland. ‘Ik ben trots op de prestatie van het hele team’, aldus hoteldirecteur Ludo de Jong.

Op vrijdag 21 september is de vijfde ster onthuld door Burgermeester John Jorritsma van Eindhoven. ‘Een bijzonder moment dat wij graag vieren met pers en relaties’, aldus Ludo de Jong, Hotel Director.

‘In het afgelopen jaar voelen wij ons deel geworden van de hechte gemeenschap in Eindhoven. Het karakter van de stad Eindhoven en NH Collection is een uitstekende match gebleken. Vaste gasten weten ons te vinden voor een cocktail op ons panoramische dakterras of een diner op topniveau in Vane.

‘Internationaal gezien zijn de ruime en moderne kamers een goede aanvulling gebleken op het al bestaande premium hotelaanbod in Eindhoven. NH Collection staat voor een hoge mate van service. Het is een prachtige waardering dat we nu de vijfde ster formeel mogen voeren.’ NH collection eindhoven

Hotelsterren

De beoordeling van de sterrenclassificatie wordt uitgevoerd door Hotelsterren. De beoordeling van de sterrenclassificatie wordt uitgevoerd door Hotelsterren. Hotelsterren is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland, die in Nederland houder is van de Europese Hotel Classificatie.

Bij het bepalen van de sterrenclassificatie worden hotels beoordeeld op 270 objectieve criteria, waarmee de compleetheid van de dienstverlening en de faciliteiten wordt gemeten.

Ook voor de positionering van Eindhoven is dit een strategische mijlpaal. ‘Een vijfsterrenhotel heeft de status van de Champions League in het hotelwezen’, aldus Peter Kentie, citymarketeer van Eindhoven.

‘voor een stad als Eindhoven is de komst van een vijfsterrenhotel een must. Om te voldoen aan de groeiende eisen van bezoekers aan Eindhoven is dit een schitterende toevoeging aan het aanbod in stad en regio. We feliciteren NH Collection Eindhoven Centre met de vijf sterren status en we zijn als stad trots op deze verrijking van ons hotelaanbod.’

Over NH Collection

Het merk NH Collection staat voor unieke premium hotels. De hotels zijn gevestigd in iconische gebouwen waar hedendaagse architectuur samenkomt met een elegante, eclectische stijl. Alle NH Collection hotels bieden gasten op maat gemaakte services, premium producten, state-of-the art technologie en lokale gastronomische ervaringen.

Naast de vier bestaande NH Collection hotels in Nederland – Grand Hotel Krasnapolsky, Barbizon Palace, Amsterdam Doelen en Eindhoven Centre – zal in het tweede kwartaal Amsterdam Flower Market worden geopend.

De  hotels zijn strategisch gelegen in wereldsteden in Europa en Latijns Amerika. Er zijn momenteel 78 Collection hotels in 51 steden in 15 verschillende landen.


Vane Restaurant en Skybar opent met Casimir Evens en Tess Posthumus

Reageer op dit artikel