nieuws

Claus Hoofddorp: nieuwe manier van bowlen

Hotel 911

Claus Bowling in Hoofddorp is als eerste in Europa gestart met HyperBowling. Dit is een variant op bowlen waarbij led-verlichting in de bumbers kleurrijke, bewegende targets vormen die je moet raken – of juist niet – voordat je de pins, kegels, omgooit. Een bal in de goot is bij HyperBowling niet meer mogelijk. 

Claus Hoofddorp: nieuwe manier van bowlen

Rick Claus, eigenaar van Claus Hoofddorp waar de bowling onderdeel van is, zegt over de nieuwe bowling variant: ‘Het geeft een nieuwe dimensie aan bowlen. Het is sneller en leuker. En het is toegankelijk voor iedereen; van kinderen tot 65-plussers. Mensen die het al gespeeld hebben, zijn erg enthousiast! Ons personeel heeft inmiddels een goede training gehad, dus nu gaan we echt gasgeven.’ Deze nieuwe bowling variant moet meer jonge mensen naar de bowlingbaan trekken.

Harold van der Meer, eigenaar van Bowling Resto Lounge Bergen op Zoom, heeft het HyperBowlen gezien in Hoofddorp: ‘Het is heel laagdrempelig. Je hoeft de spellen niet uit te leggen, want ze spreken voor zich. En het ziet er ook nog eens leuk uit.’

Volgens producent QubicaAMF is het een compleet nieuwe spelvariant, en stelt het bowlingondernemers in staat om nieuwe doelgroepen te bereiken die voorheen niet of nauwelijks kwamen bowlen. ‘Het is een mix van innovatieve software, ledverlichting, nieuw ontworpen bowlingbumpers en sensoren die de bal volgen op de baan. Deze elementen bieden samen een spelervaring  alsof men een fysieke videogame op een bowlingbaan speelt.’

Scores kunnen in een razend tempo oplopen door de juiste target te raken. Door het vrijspelen van een volgend level worden spelers telkens weer geconfronteerd met nieuwe uitdagingen.

20 bowling banen bij Claus Hoofddorp

Begin augustus zijn de 20 bowlingbanen bij Claus Bowling in Hoofddorp voorzien van het nieuwe bumpersysteem en daarmee heeft Claus Bowling een primeur: niet alleen is het center de eerste (pilot)locatie voor HyperBowling buiten de Verenigde Staten, maar bovendien is het sinds de verbouwing in augustus verkozen tot een Official QubicaAMF Showcase Center.

Claus heeft haar bowlingcentrum zo ingereichtdat gasten die bowlen tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de 50’s diner en sports bar. De American diner is geheel ingericht in jaren 50 stijl met jukebox, een Buick uit 1957 en retro beschilderingen op de wanden.Gasten kunnen onder het bowlen gerechtjes en snacks bestellen; ook heeft Claus diverse arrangementen van bowlen en eten.

Claus Park Collection

Claus Bowling is onderdeel van Claus Park Collection. Claus Park Collection bestaat uit drie evenementenlocaties in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp: Claus, Courtyard by Marriott hotel en Papa’s Beach House. Claus biedt multifunctionele eventzalen, restaurants, drie escape rooms, een casino en 20 bowlingbanen. Het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel heeft 148 hotelkamers en vijf vergaderzalen en breidt momenteel uit met 111 hotelkamers, twee vergaderzalen, een auditorium, twee break-out rooms en foyer.

>>> Nieuwe zalen voor Claus Hoofddorp

Reageer op dit artikel