nieuws

AF&BM zoekt F&B Professional of the Year 2019

Hotel 324

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) zoekt jaarlijks naar een f&b talent dat zich F&B Professional of the Year mag noemen. Ben jij of ken jij die nieuwe F&B Professional of the Year? Meld je/hem/haar dan nu aan.

AF&BM zoekt F&B Professional of the Year 2019
foto: Cynthia van Dijke

‘De wereld wordt steeds kleiner’, zegt AF&BM-voorzitter René Giel (helemaal rechts op de foto). ‘Daarmee verandert de gast. Als moderne Food & Beverage manager moet je echt een wereldburger zijn. Je moet weten welke gewoontes jouw gasten hebben en begrijpen hoe ze eten en drinken.’

Ruth Engels (derde van rechts op de foto), Food & Beverage manager bij INK. Hotel in Amsterdam en afgelopen jaar uitgeroepen tot F&B Professional of the Year, vindt dat één van de interessantste aspecten van haar vak: je verdiepen in andere culturen en daarmee kunnen inspelen op de behoeftes van gasten.

Engels werd bij de uitreiking van de award tijdens het jaargala van de AF&BM door de jury geroemd om haar passie voor het vak. ‘Ruth is een dame die vanuit haar hart vertelt. Alles wat ze zegt en doet ademt F&B. Ze deelt haar kennis graag met haar team en ze staat tussen de mensen. Van zelf koffie maken voor de ontbijtgasten tot het samen met haar collega’s proeven van de wijnen voor een nieuw wijn/spijs combinatie. Met haar gepassioneerde aanpak maakt zij F&B aantrekkelijk voor haar medewerkers en stimuleert zij ze om zich verder te ontwikkelen in het vak. En met de creatieve events die zij organiseert bij INK maakt zij F&B aantrekkelijk voor de hotelgasten én de locals. Wat ze doet is écht! Het is een eer om haar de titel F&B Professional of the Year 2018 te geven’, aldus juryvoorzitter Maarten Wessels (op de foto achter Ruth).

Stokje overdragen

Engels heeft haar titel als F&B Professional of the Year nu bijna een jaar lang trots gedragen en ze heeft laten zien dat ze een ware ambassadeur is voor het vak. Begin volgend jaar zal zij het stokje over moeten dragen. Maar aan wie? Wie is die Food & Beverage manager die gastheer/gastvrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. ‘Wij zoeken degene die binnen ons mooie vakgebied onderscheidend is en met kop en schouders boven de rest uitsteekt’, aldus René Giel.

Ben jij of ken jij de gepassioneerde Food & Beverage professional die het verdient om het stokje over te nemen van Ruth? Maak je nominatie dan kenbaar door het nominatieformulier in te vullen op de AF&BM website. Dit kan tot 5 december. Het is niet noodzakelijk om lid te zijn van de AF&BM. Op 10 december, na afloop van de AF&BM themabijeenkomst bij de Mariënhof in Amersfoort, worden de tien genomineerden bekend gemaakt die met elkaar de strijd aan gaan.

Verkiezingsstrijd

De tien genomineerden zullen zich vanaf 17 december op de website van de AF&BM presenteren aan het publiek. De presentaties worden beoordeeld door vakgenoten (de leden en partners van de AF&BM) en door het grote publiek. Zij kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriet. Uiteraard weegt het aantal stemmen van de vakgenoten zwaarder dan van het publiek.

Op de Horecava in de RAI in Amsterdam wordt op 9 januari bekend gemaakt welke drie genomineerden de meeste (gewogen) stemmen hebben gekregen. Deze drie professionals gaan door naar de finale.

Finale

De drie finalisten krijgen op 18 januari 2019 in het bedrijf waar zij werkzaam zijn bezoek van de vakjury. De jury, bestaand uit onder andere Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management), Demian van der Reijden (Misset Horeca) en titelhoudster Ruth Engels, zal de prestaties van de finalisten beoordelen aan de hand van een presentatie en rondleiding en met elkaar bepalen wie volgens hen de titel verdient.

Jaargala

Tijdens het jaargala van de AF&BM op 2 februari 2019 wordt bekend gemaakt wie de titel ‘F&B Professional of the Year 2019’ verdient. Naast eeuwige roem, een mooie trofee en een passende culinaire prijs krijgt deze professional een AF&BM jaarlidmaatschap aangeboden.

Het verloop van de verkiezingsstrijd nog even op een rij:

  • 5 december: uiterlijke datum waarop je jezelf of vakgenoten kunt nomineren
  • 10 december: AF&BM themabijeenkomst waar de genomineerden bekend worden gemaakt
  • 17 december tot 9 januari: stemmen op jouw favoriet
  • 9 januari – Tijdens de HORECAVA worden de finalisten met de meeste stemmen bekendgemaakt
  • 18 januari – Finalisten presenteren zich aan de vakjury
  • 2 februari – Uitreiking F&B Professional of the Year 2019 award tijdens het AF&BM jaargala

AF&BM

Alles over AF&BM

Alles over AF&BM

Al ruim 25 jaar is de AF&BM (Assosciation of Food & Beverage Management) hét netwerk om je in het kader van Food & Beverage Management verder te ontwikkelen. Om kennis met elkaar te delen. En om elkaar te ontmoeten op bijeenkomsten waarin de aspecten Fun en Brains verenigd zijn. De AF&BM organiseert kwalitatief hoogwaardige bijeenkomsten en evenementen op inspirerende locaties.

De vereniging telt ruim honderd leden, twintig partners en diverse netwerkpartners. Jaarlijks organiseren ze vijf themabijeenkomsten met netwerkborrels, een social event, een partnerdag en het jaargala met de verkiezing van de F&B Professional of the Year.

Reageer op dit artikel