nieuws

Remco Groenhuijzen van The Grand naar Mövenpick

Hotel 1199

Remco Groenhuijzen is vanaf 1 januari 2019 de nieuwe regional vice president Mövenpick Nederland. De huidige general manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam zet daarmee de volgende stap in zijn carrière binnen moederbedrijf AccorHotels.

Remco Groenhuijzen van The Grand naar Mövenpick
Foto: Diederik van der Laan

Mövenpick Hotels Nederland is een van de nieuwste aanwinsten van AccorHotels en bestaat uit Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre, Mövenpick Hotel ’s Hertogenbosch en een in 2019 te openen hotel in Den Haag. Groenhuijzen is in zijn nieuwe functie gestationeerd als general manager in Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre, een van de flagship hotels in Europa.

Groenhuijzen: ‘Ik ben AccorHotels zeer erkentelijk dat zij mij al ruim 22 jaar mooie kansen bieden, waaronder de kans om 4,5 jaar geleden Sofitel Legend The Grand Amsterdam aan te gaan sturen. De mogelijkheid om door te groeien binnen AccorHotels en de introductie van een keten in ons land te begeleiden, kon ik niet laten liggen. Ik kijk uit naar deze mooie uitdaging, maar kijk ook met veel plezier terug op mijn tijd bij The Grand.’

Groenhuijzen volgt bij Mövenpick Albert Rouwendaal op, die general manager van Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre was en daarnaast regional director of operations voor Mövenpick Benelux. Rouwendaal vertrekt naar China voor Kempinski, waar hij general manager wordt van het bijzonder vormgegevend Sunrise Kempinski Beijing, Yanqi Island Hotel en 12 boutique hotels. Rouwendaal werkte eerder voor Kempinski in China.