nieuws

The Bridge hotel in Amsterdam sluit deuren: inboedel geveild

Hotel 2246

The Bridge hotel in Amsterdam sluit de deuren. Door zijn pensionering ziet de huidige eigenaar zich genoodzaakt de volledige inboedel, van meubilair tot keukenapparatuur, van de hand te doen.

The Bridge hotel in Amsterdam sluit deuren: inboedel geveild

Troostwijk Veilingen organiseert daarom de online veiling van de totale inventaris. De veiling is 14 november van start gegaan en sluit 3 december. Alle kavels zijn 29 november van 09.00 tot 12.00 uur op locatie in Amsterdam te bezichtigen.

Apparatuur en curiosa

Andrej Pieterson, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen: ‘Als een van de laatste particuliere hotels in de stad, bood het Bridge hotel de sfeer van een familiehotel. Die werd mede gecreëerd door een aantal stuks prachtig curiosa. Zo wordt een door de eigenaar bijeengebrachte verzameling van ingelijste foto´s van Cassius Clay (Muhammad Ali) aangeboden. Ook de ‘Ajax wand’ bestaande uit 21 foto´s en een origineel gesigneerd voetbalshirt van Dick Schoenaker gaat onder de virtuele hamer. De veiling biedt menigeen derhalve een mooie kans om een uniek stukje Amsterdam te vergaren.’

Ook andere veilingitems, waaronder een groot aantal boxsprings en ander hotel- en badkamermeubilair alsmede keukenapparatuur gaan onder de hamer.

Geschiedenis

Salomon Levie de Beer liet eind negentiende eeuw een kantoor bouwen voor zijn handel in marmer en natuursteen. Tegenwoordig is alleen de vestibule, nu de lobby van het hotel, nog van marmer. In 1990 nam de huidige eigenaar het inmiddels tot hotel met 26 kamers verbouwde pand over. Gaandeweg werd het hotel uitgebreid tot 53 kamers, die in 2012 volledig gerenoveerd en gemoderniseerd werden.
Bij verschillende evenementen in Amsterdam speelde The Bridge een belangrijke rol. Jaarlijks logeerden alle medewerkers aan het Bevrijdingsconcert op 5 mei in het hotel en werden koningin Beatrix en later koning Willem Alexander en koningin Maxima, die deze dag altijd acte de présence geven, met alle egards ontvangen. Een hoogtepunt voor het hotel en zijn medewerkers. Door zijn ligging naast theater Carre ontving het hotel vele bekende Nederlanders. Ramses Shaffy overnachtte er en Corneille, die voorheen in een van de panden die nu tot het hotel behoort, woonde, bracht het hotel nadien ook nog een bezoek.

Over de veiling

De online veiling is gestart op 14 november en sluit 3 december a.s.
De kijkdag voor de veilingitems is op 29 november van 09:00 tot 12:00 uur
Locatie: Amstel 107-111 – 1018 EM Amsterdam

Reageer op dit artikel