nieuws

Emmy Stoel general manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Hotel 4197

Emmy Stoel general manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Foto credits: Paul Ridderhof

Per 11 juni 2019 start Emmy Stoel als general manager van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Zij neemt hiermee de functie van Remco Groenhuijzen over, die inmiddels zijn carrière binnen Accor heeft voortgezet als regional vice president Mövenpick Nederland. Stoel was gm van het Okura in Amsterdam.

Emmy Stoel startte haar carrière in 1989 bij Hotel de Arendshoeve en bekleedde in de daaropvolgende jaren diverse managementposities bij Hilton hotels en Hotel Okura Amsterdam, waar zij de laatste 6 jaar als general manager werkzaam was.

Emmy Stoel

Emmy Stoel: ‘Ik ben erg blij met deze nieuwe stap en kijk ernaar uit om voor zo’n iconisch hotel als Sofitel Legend The Grand Amsterdam te gaan werken, waar het hotel- en restaurantvak op topniveau wordt bedreven. Ik zal er alles aan doen om de sterke positie van The Grand als een van de beste vijfsterrenhotels van Amsterdam te behouden en deze verder uit te bouwen.’

Verdere groei

De aanstelling van Emmy Stoel draagt bij aan het streven van de Accor Group naar gendergelijkheid binnen de organisatie. Aiden McAuley, senior vice president operations Luxury Brands Verenigd Koninkrijk, Ierland, Benelux, Rusland en Turkije: ‘Diversiteit is een krachtige drijfveer voor gezamenlijk presteren; het is van belang dat zowel mannen en vrouwen bestuursposities bekleden om het juiste voorbeeld te geven binnen de organisatie. Wij zijn ervan overtuigd dat Stoel met haar ruime ervaring in de luxe hotelsector een waardevolle bijdrage zal leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.’

Remco Groenhuijzen

Foto: Diederik van der Laan

Remco Groenhuijzen vertrok eind 2018 van The Grand naar Mövenpick. Groenhuijzen is sinds 1 januari 2019 regional vice president Mövenpick Nederland. De voormalig  general manager van Sofitel Legend The Grand zette daarmee de volgende stap in zijn carrière binnen moederbedrijf AccorHotels. Groenhuijzen was sinds de zomer van 2014 gm van The Grand.

Sofitel Legend

Sofitel Legend The Grand Amsterdam maakt deel uit van Accor, een wereldleider op het gebied van reizen en lifestyle die reizigers unieke ervaringen biedt in ruim 4.800 hotels, resorts en accommodaties en meer dan 10.000 exclusieve privé-accommodaties over de hele wereld.


 

Reageer op dit artikel