nieuws

Eden Hotels opent The ED in Amsterdam

Hotel 1306

Eden Hotels opent The ED in Amsterdam

Waar in Amsterdam voorheen het Theatre District Hotel zat, heeft Eden Hotels nu hotel The ED geopend. Een modern driesterrenhotel dat zich nadrukkelijk ook richt op de bewoners in de omgeving.

Hans Komen, general manager van The ED: ‘The ED is een no-frills driesterrenhotel, kleurrijk vol met onverwachte edgy details. De focus in ons hotel ligt op de ongedwongen sfeer. Of je nou alleen reist of met z’n tweeën of drieën, bij The ED zit je sowieso goed. De nieuwe hangout van Amsterdam West, want niet alleen gasten maar ook de buurt is van harte welkom voor een goede kop koffie of een borrel.’ 

 Van Theatre District Hotel naar The ED 

Het hele pand heeft een renovatie ondergaan en de 71 kamers en faciliteiten hebben een enorme upgrade gekregen. Een nieuwe start met een hotel dat helemaal van nu is. Zo zijn er easy check-in balies waar de gast zichzelf kan inchecken, ondertussen informeren we de gasten over het hotel en natuurlijk de fantastische omgeving, aldus Léon Dijkstra, algemeen directeur Eden Hotels. 

Gedurende de renovatie is general manager Komen in contact gebleven met de buurt. We hebben de buren op de hoogte gehouden middels een wekelijkse mailing. De reacties op deze mailing waren enorm positief, de mailing lijst werd ook met de week groter omdat meer en meer buren zich gingen aanmelden. Natuurlijk zijn we hier voor de toeristen maar ik vind het belangrijk dat wij ook binnen de buurt een rol gaan spelen. Ik wil voor de buurt een plek zijn waar men even komt kletsen, een ontbijtje komt halen en bij wijze van spreken hun reservesleutel zouden achterlaten. 

Funky kamers 

Het interieur van The ED is verzorgd door Studio Hank uit Amsterdam. Moderne, lichte funky kamers, gangen en publieke ruimtes met verrassende elementen. Daarnaast is een kiosk aanwezig welke 24 uur per dag geopend is, met onder andere sandwiches, snacks en dranken. 

Binnen Eden Hotels staat muziek hoog op de prioriteitenlijst. Voor The ED heeft jazzpianist, componist en Gouden Kalf winnaar Michiel Borstlap de muzieklijsten voor de diverse ruimtes samengesteld. 

Over Eden Hotels 

Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1947 bestaat. Lang gebruikte het merknaam Hampshire als bedrijfsnaam, tot in 2017 een nieuwe koers werd aangekondigd en de naam Eden Hotels terugkeerde op de Nederlandse hotelmarkt. 

Momenteel bestaat de groep uit dertien stadshotels: The ED Amsterdam, American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden en het Savoy Hotel Rotterdam. 

Eden staat met een omzet in Nederland van 210 miljoen euro over 2017 (toen nog met alle Hampshore hotels) op plek 7 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven. Begin juni verschijnt de Top 100 Grootste Bedrijven 2019.


 

Foto's