Roompot opent met Water Village in Zeeland haar eerste gasloze park

Roompot opent met Water Village in Zeeland haar eerste gasloze park

Roompot opende deze week met Water Village in het Zeeuwse Kamperland het eerste duurzame resort van de groep zonder gasaansluiting. De 86 huisjes zijn bovendien allemaal voorzien van zonnepanelen.10 woningen produceren met extra panelen op het dak zelfs alle energie die zij nodig hebben.

Het resort Water Village is het eerste 100 procent duurzame park van Roompot Vakanties. De 67 vakantiewoningen en 19 lodges zijn met duurzame materialen gebouwd en hebben geen gasaansluiting.

Verwarmen gebeurt met warmtepompen die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Alle woningen zijn bovendien van zonnepanelen op het dak voorzien. Tien woningen hebben extra panelen op het dak, waarmee ze alle energie die deze huizen nodig hebben zelf opwekken.

Water Village is ook duurzaam in onderhoud. Roompot koos voor streekeigen beplanting die geen bestrijdingsmiddelen vraagt. Om gasten een optimale groenbeleving te garanderen en hen van de natuur te kunnen laten genieten komen auto’s het park niet op. Gasten parkeren aan de rand van het park op een centraal parkeerterrein dat met laadpalen is voorzien voor elektrische of hybride voertuigen.

Waar het ooit voor Roompot begon

Water Village is ontwikkeld net naast Roompot Beach Resort, het allereerste vakantiepark dat Roompot Vakanties in 1965 opende. De gasten van Water Village kunnen gebruik maken van de voorzieningen van Beach Resort, zoals de jachthaven, een supermarkt, restaurants en tal van recreatiemogelijkheden.