Van der Valk-telg genomineerd voor ondernemersprijs

Van der Valk-telg genomineerd voor ondernemersprijs
Marije van der Valk

Marije van der Valk van hotel Van der Valk Nijmegen-Lent is genomineerd voor de prijs van Nijmeegse ondernemer van het jaar. Haar visie: 'Wij ondernemen niet voor de snelle winst. Er is geen haast. We willen het graag doen zoals onze grootouders het al deden: met generatie-overschrijdende visie.'

Genomineerde Marije van der Valk vervolgt: ‘We ondernemen én wonen met heel veel plezier in Lent en voelen ons thuis. Het is natuurlijk moeilijk om van jezelf te zeggen waarom je een prijs verdient, maar ik denk dat onze komst zowel reuring als rust in Nijmegen heeft gebracht. We zijn gesetteld, ons pand en karakter is duurzaam, we ondernemen maatschappelijk verantwoord, denken aan de omwonenden en gaan altijd voor het algemene belang.'

Van der Valk Nijmegen-Lent

'Wij hebben geen haast, we hoeven niet weg, we willen graag ondernemen zoals onze grootouders dat deden: met generatie-overschrijdende visie. Hotel Van der Valk Nijmegen Lent wil een plek zijn waar onze gasten zich thuis-van-huis voelen. Als ondernemers maken wij het verschil door niet voor de snelle winst te gaan maar voor een duurzame relatie met onze leveranciers, partners, gasten én medewerkers. En ik hoop dat samen met Thijs de komende decennia te blijven doen in Nijmegen.’ Het hotel ging in de zomer van 2016 open.

Van der Valk Nijmegen Lent
Van der Valk Nijmegen-Lent

Marije van der Valk: ‘Het feit dat we op de longlist stonden om genomineerd te worden kwam als een complete verrassing. Ik voel me natuurlijk zeer vereerd dat ons ondernemerschap positief opvalt in de stad, maar deze nominatie had ik niet aan zien komen. Tot aan het jurybezoek heb ik me dan ook geen illusies gemaakt dat we überhaupt kans maakten op deze prijs. Maar nu we bij de laatste drie zitten gaan we natuurlijk ook voor de winst,’ lacht ze.

Beste hotel van Nederland

Samen met haar partner Thijs Boomkens en hun twee zoons streek Marije enkele jaren geleden neer in Nijmegen-Lent om daar haar droom te verwezenlijken: een eigen Van der Valk vestiging. En met succes. Al sinds de opening staat het hotel in de top 3 van beste hotels in Nederland.

Marije van der Valk
Marije van der Valk (38), is een vierde generatie Van der Valk. Ze is de dochter van Peter en Gera van der Valk, die vanaf 1980 het toenmalige ‘Café-pension West-End’ hebben opgebouwd tot het huidige Van der Valk Hotel Arnhem. Sinds de zomer van 2016 runt ze haar eigen vestiging: Van der Valk Nijmegen-Lent. 

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent beschikt over 116 hotelkamers. Daarnaast is er een restaurant, Lola’s Bar, congresfaciliteiten voor 2 tot 450 personen, wellness en fitness, schoonheidssalon BeautyBalloon en eigen parkeergarage. Vorig jaar maakte het hotel een ludieke bedrijfsfilm. 

De prijs wordt op 15 november uitgereikt, voor de 11e keer.Marije van der Valk neemt het op tegen Jan Diebels (Dedicated Fashion) en Pierre Guelen (Planon). De verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting Nijmeegs Ondernemer van het Jaar.


>> Meer lezen over Van der Valk