Ecologisch - gasloos - park voor Roompot in Wijdenes

Ecologisch - gasloos - park voor Roompot in Wijdenes
Voorgevel Ecolodge

In het najaar van2020 start Roompot met de bouw van een ecologisch - gasloos - park in Wijdenes. Er komen 71 eco-lodges aan het Markermeer. Op de locatie was Camping Het Hof gelegen.

Het nieuwe park in Noord-Holland – dat zich richt op rustzoekers en niet op grote gezinnen – gaat met Pasen 2021 open. Het ecoresort zal bewust maar 71 ecolodges (4 tot 6 personeen) tellen; terwijl het op de voormalige camping veel drukker en dichtbebouwd was. Ook komen er geen voorzieningen als een zwembad of restaurant op het park. Er komt wel een receptie met fietsverhuur en een speeltuintje. Het park komt aan het Markermeer, tussen Hoorn en Enkhuizen.

Ecolodges: duurzaam met comfort

In lijn met Water Village, het eerste gasloze park dat Roompot afgelopen zomer opende, zal Ecoresort Wijdenes volledig gasloos zijn en daarmee ook het eerste vakantiepark van Noord- Holland zijn zonder gasverbinding.

Daarnaast krijgen alle ecolodges zonnepanelen zodat ze zo onafhankelijk mogelijk zijn van het elektriciteitsnet.

Roompot Wijdenes Markerkmeer
Markermeer

Bij het ontwerp besteedden initiatiefnemer MEER! en Roompot erg veel aandacht aan de isolatie van de ecolodges en willen zij de vakantiewoningen van een sedum dak voorzien. Het groene dak van elke lodge zal zo water opvangen, waarmee grondwaterreserves zullen worden aangevuld, voedsel voor insecten bieden en verkoelend werken in de zomer. De woningen zullen hiermee ook beter geïntegreerd worden in het landschap.

De ecolodges zal men in hout bouwen, zodat ze ook zoveel mogelijk CO2 opslaan.

Autoluw

Vanuit de duurzame insteek en om gasten zoveel mogelijk rust te gunnen, zal op het park gebruik van auto’s beperkt worden. Gasten zullen nog tot hun vakantiewoning kunnen rijden om hun koffers in- en uit te laden, maar verder worden uitgenodigd om de auto centraal te parkeren.

Roompot verhuurder

Voor de realisatie van dit park werken MEER! en Roompot samen, de eerste zal de ontwikkeling voor zijn rekening nemen, terwijl Roompot de verkoop en recreatieverhuur van de eco-lodges zal verzorgen, evenals de exploitatie van het park..

Ecoresort Wijdenes ligt direct aan het Markermeer en de Westfriese Omringdijk, een provinciaal monument. Het vakantiepark is de uitvalsbasis voor de VOC-steden Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. In de nabije omgeving zijn er diverse strandjes te vinden.