Eden Hotels: Week zonder Vlees met Biet Wellington

Eden Hotels: Week zonder Vlees met Biet Wellington
Biet Wellington

De 13 Eden Hotels in Nederland besteden aandacht aan de Week zonder Vlees. 'Vlees hoeft geen deel van een maaltijd te zijn.' Gerechten op het menu zijn bijvoorbeeld geitenkaaskroketjes met bietenchutney, Biet Wellington en Seitan Tandoori. Ook op het menu een Timballo van pastinaak (plus recept).

In de Week zonder Vlees (9-15 maart 2020) besteden allerlei horecagelegenheden in Nederland aandacht aan vegetarische en vegan gerechten om te benadrukken dat vlees geen deel van een maaltijd hoeft te zijn.

De Week zonder Vlees valt in de horeca samen met de Vegetarische Restaurant Week. Aan deze week doen bijvoorbeeld de 27 restaurants van 't Zusje tapas mee, Subway, Accor Hotels en de Bijenkorf.

Er zijn 13 Eden Hotels, sommige met een bijzonder restaurant. De chefs van deze restaurants hebben speciaal voor de komende week hun favoriete vegetarische gerecht in de spotlight gezet:

The Living Room -  Babylon hotel Den Haag

Bij The Living Room (Babylon Hotel Den Haag) geniet chef-kok Leon Looijenstein het meest van de huisgemaakte geitenkaaskroketjes met bietenchutney. Naast vegetarisch is dit gerecht ook honderd procent Dutch Cuisine: alle ingrediënten komen uit Nederland.

Geitenkaaskroketje

The Birdhouse – The Lancaster Amsterdam

Chef Maarten de Jong van The Birdhouse (The Lancaster Hotel Amsterdam) zweert bij de Biet Wellington – een vega versie van de Beef Wellington waarbij het vlees wordt vervangen door bieten. Volgens de chef kunnen groenten ook heel goed hun mannetje staan en is vlees helemaal niet (elke dag) nodig.

Biet Wellington

Brasserie Oranje – Oranje Hotel Leeuwarden

De favoriet van chef-kok Frank Tuinenga is de Seitan Tandoori met paprika-kokosroomsaus en een tomatencrumble. Dat is nog eens een (heerlijke) mond vol! Niet alleen is dit een veganistische maaltijd, het is ook nog eens compleet gluten- en lactosevrij. Dit Indiase feestmaaltje is bij Brasserie Oranje het hele lenteseizoen te krijgen.

Seitan Tandoori

Enoteca – The Manor Amsterdam

Chef de partie Giovanni is fan van een Zuid-Italiaanse Timballo. Dit is een hartig taartje en de versie bij Enoteca is gemaakt van pastinaak.

Recept Timballo met pastinaak

Timballo van pastinaak

Ingrediënten (4 pax)

Pastinaaktaartje:
- 600 gram pastinaak
- 4 eieren
- 200 gram kookroom
- Zout en peper

Paprika crème:
- 1 paprika
- 2 eetlepels gerookte olie
- Peper en zout

Bereidingswijze

- Kook de pastinaak in ruim kokend water gaar
- Meng de eieren, de pastinaak, kookroom met wat zout en peper
- Pureer het geheel en plaats het deeg in een kleine bakvorm
- Bak de taartjes op 250 graden één uur in de oven au bain marie

- Gril de paprika en ontvel 'm daarna
- Doe de paprika en de olie in een schaal en pureer dit tot een crème

- Haal de taartjes uit de oven en doe wat paprikacrème op een bord en zet het taartje daarin.
- Serveer het taartje met seizoengroenten