Eden Hotels opent vorig jaar overgenomen Jan Luyken Hotel

Eden Hotels opent vorig jaar overgenomen Jan Luyken Hotel

Na een grondige renovatie, waarbij het aantal kamers halveerde van 62 naar 31, heropent Eden Hotels het vorig jaar van Bilderberg overgenomen Jan Luyken Hotel in Amsterdam.

Jan Luyken Hotel opent middenin een zware tijd voor de hotelbranche. Claire van Eeghen, Chief Operation Officer bij Eden Hotels: ‘We zijn trots dat we ondanks de omstandigheden een prachtig nieuw hotel kunnen openen in Amsterdam. Het voelt goed om weer te bouwen en vooruit te kijken samen met onze mensen. Eden Hotels opereert vanuit een solide basis en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.’

Eden Hotels nam in oktober 2020 de exploitatie van het hotel over van Bilderberg. Het vastgoed is in handen van Hotelmaatschappij Van Schaik, van Hélène en Jeanine Van Schaik. Eden heeft een huurcontract voor 25 jaar.

Nieuwe fase

Jan Luyken is het eerste nieuwe hotel voor Eden sinds de rebranding in 2018. Léon Dijkstra, CEO van Eden Hotels, zei bij de bekendmaking van de overname, eind 2019: ‘De afgelopen periode van ons familiebedrijf zijn we druk geweest met het verder verbeteren van onze hotels en het bouwen van ons Eden merk. Nu Eden Hotels meer dan ooit staat, is het tijd voor de volgende stap. Tijd om weer naar buiten te treden en te groeien. Met deze huurovereenkomst van Hotel Jan Luyken start voor ons een nieuwe fase en we zijn trots dat de familie Van Schaik, een echte Amsterdamse hotelfamilie, ons de exploitatie van dit unieke hotel toevertrouwt.’

Boutique hotel

Voor de verbouwing heeft Eden €2,5 tot €3 miljoen uitgetrokken, schreef het FD op voorhand. Bij die verbouwing werd onder meer het aantal kamers gehalveerd: dat waren er 62, nu zijn het er 31.

Jan Luyken Hotel opent op 15 april als viersterren boutique hotel in een aantal oude herenhuizen in het hart van het Amsterdamse Museumkwartier. Het hotel heeft 31 stijlvolle en eigenzinnige kamers, met goede faciliteiten en persoonlijke service.

General manager Roy Peeters kijkt uit naar de opening van zijn hotel: ‘Jan Luyken Hotel ligt in een van de mooiste buurten van Amsterdam. Ik kan niet wachten om onze gasten kennis te laten maken met de verborgen parels van het museumkwartier en hen te laten genieten van alles dat de stad te bieden heeft. Als Jan Luyken Hotel een vaste uitvalsbasis in Amsterdam wordt en we onze gasten keer op keer mogen verwelkomen, dan is mijn missie geslaagd.’

Wie is Jan Luyken?

Jan Luyken Hotel dankt zijn naam aan de straat waar het hotel is gevestigd, de Jan Luijkenstraat. Die is op zijn beurt vernoemd naar de 17e eeuwse Amsterdamse meesterdichter en -etser Jan Luyken. Al sinds 1955 is het pand in gebruik als hotel en nu - vele jaren en renovaties verder - krijgt het een nieuw leven als boutique hotel.

In het interieur van de kamers is een knipoog naar de werken van Jan Luyken te vinden: van de kenmerkende graveerlijnen in het tapijt, tot aan zijn vriendelijke oog dat over iedere kamer waakt. De kamers zijn stijlvol en eigenzinnig - met een art deco touch - ingericht. De blikvanger is het pauwvormige hoofdbord in elke kamer.

Over Eden Hotels

Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat al sinds 1947 opereert in de hotellerie. Een groep van veertien bijzondere stadshotels die bestaat uit: Hard Rock Hotel Amsterdam American, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden, The ED Amsterdam, het Savoy Hotel Rotterdam en Hotel Jan Luyken.