Alles over Voedselverspilling

Albron wil Hutten overnemen

Albron wil Hutten overnemen

Foodservice organisatie Albron B.V. wil branchegenoot Hutten B.V. overnemen. 'Samen nog meer impact maken.'

SharEaty en Het Nieuwe Nassen wil horeca inspireren minder voedsel te verspillen

SharEaty en Het Nieuwe Nassen wil horeca inspireren minder voedsel te verspillen

Tijdens de Verspillingsvrije Week, van 9 tot en met 15 september slaan diverse Rotterdamse organisaties de handen ineen om voedselverspilling in...

Meerderheid horecaondernemers vindt duurzaamheid belangrijk

Meerderheid horecaondernemers vindt duurzaamheid belangrijk

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de Nederlandse foodsector. Uit onderzoek dat is uitgevoerd in juni 2024 door de Group7 Professional...

Feliz Sedney, Food & Beverage Supervisor van Mercure Hotel Amersfoort Centre

Mercure in Amersfoort verkoopt 1.100 boxen met overgebleven producten

Mercure Hotel Amersfoort Centre heeft in samenwerking met platform Too Good To Go bijna 1.100 boxen verkocht. Via het platform biedt het hotel boxen...

Horeca krijgt concrete hulp bij verduurzamen menukaart

Horeca krijgt concrete hulp bij verduurzamen menukaart

De gemeente Groningen en Greendish gaan zes lokale horecabedrijven ondersteunen bij het verduurzamen van hun menukaart. Na een grondige meting kunnen...

Opening Bar Stroom in voormalig zwembad: 'Circulair, verspillingsvrij en plant-based'

Opening Bar Stroom in voormalig zwembad: 'Circulair, verspillingsvrij en plant-based'

Bar Stroom in Rotterdam opent de deuren in de voormalige wildwaterbaan van het Tropicana-zwembad. Gasten kunnen er vanaf 19 april terecht voor lokaal...

Anna De Visser-Amundson

Zo laat je gasten kiezen voor gerechten met gered voedsel of restproducten

Het loont voor horecaondernemers om verspilling in de keuken tegen te gaan. Niet alleen als het gaat om de inkoopkosten, maar ook om duurzamer te...

Sheraton Amsterdam Airport Hotel maakt eigen bier van overtollig brood

Sheraton Amsterdam Airport Hotel maakt eigen bier van overtollig brood

Sheraton Amsterdam Airport Hotel introduceert 'Gouden Brood', een eigen bier waarbij overtollig brood uit de keukens van Sheraton Amsterdam als...

Horeca verspilt minder voedsel, maar gooit nog 647 miljoen euro per jaar weg

Horeca verspilt minder voedsel, maar gooit nog 647 miljoen euro per jaar weg

De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2 procent minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5 miljoen kilo verspilde de horeca in 2023...

Bijzonder horecabedrijf dat draaide om fermentatie na twee jaar failliet

Bijzonder horecabedrijf dat draaide om fermentatie na twee jaar failliet

Nog geen twee jaar na de opening, is het duurzame restaurant annex kookschool annex proeflab van fermentatiespecialist Christian Weij in Ede...