Alles over Voedselverspilling

Horeca verspilt minder voedsel, maar gooit nog 647 miljoen euro per jaar weg

Horeca verspilt minder voedsel, maar gooit nog 647 miljoen euro per jaar weg

De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2 procent minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5 miljoen kilo verspilde de horeca in 2023...

Bijzonder horecabedrijf dat draaide om fermentatie na twee jaar failliet

Bijzonder horecabedrijf dat draaide om fermentatie na twee jaar failliet

Nog geen twee jaar na de opening, is het duurzame restaurant annex kookschool annex proeflab van fermentatiespecialist Christian Weij in Ede...

Bilderberg verduurzaamt ontbijt: andere verpakkingen en beter afvalbeheer

Bilderberg verduurzaamt ontbijt: andere verpakkingen en beter afvalbeheer

Bilderberg verduurzaamt het ontbijtaanbod. Alle 125 ontbijtproducten zijn de afgelopen maanden uitgebreid geëvalueerd en vervangen door duurzame...

10 Friese restaurants verspillen in 8 weken 15 procent minder

10 Friese restaurants verspillen in 8 weken 15 procent minder

Tien restaurants in Friesland realiseerden in 8 weken tijd, ruim 15 procent minder verspilling. Wat echter opviel, ten opzichte van andere regio's,...

Etensresten inzetten als brandstof? 

Etensresten inzetten als brandstof?

Jaarlijks verspillen we met elkaar in Nederland maar liefst circa 1,5 tot 2 miljard kilo aan voedsel. Een gedeelte hiervan komt vrij in de horeca en...

Zo word je verspillingsvrij in de horeca

Zo word je verspillingsvrij in de horeca

Jij gooit toch ook liever geen eten weg? Saskia van der Laan van Samen Tegen Voedselverspilling geeft tips om verspillingsvrij in de horeca te worden.

Kick-off Korte Lijnbaan Het Nieuwe Nassen Deal foto: Jacqueline Fuijkschot

Rotterdamse fastfoodzaken in het teken van Het Nieuwe Nassen

De Korte Lijnbaan in Rotterdam staat in het teken van Het Nieuwe Nassen. Vijf fastfoodzaken gaan onder begeleiding van Greendish de uitdaging aan om...

Nederlandse start-up maakt sap van overtollig fruit

Nederlandse start-up maakt sap van overtollig fruit

Het Nederlandse sapmerk Thijs, opgericht door onder meer twee Utrechtse horecaondernemers, maakt als eerste frisdrankenmerk in Nederland gebruik van...

Brabantse restaurants realiseren 50 procent minder verspilling

Brabantse restaurants realiseren 50 procent minder verspilling

Tien restaurants in de regio Midden-Brabant verspilden in de afgelopen periode 54,13 procent minder voedsel. Dit is het resultaat van hun deelname...

Overgebleven eten Ikea-restaurants nu af te halen via Too Good To Go

Overgebleven eten Ikea-restaurants nu af te halen via Too Good To Go

Consumenten kunnen vanaf nu overgebleven Ikea-maaltijden en delicatessen bestellen via de Too Good To Go app en deze afhalen bij een Ikea-filiaal. De...