Bilderberg verduurzaamt ontbijt: andere verpakkingen en beter afvalbeheer

Bilderberg verduurzaamt ontbijt: andere verpakkingen en beter afvalbeheer

Bilderberg verduurzaamt het ontbijtaanbod. Alle 125 ontbijtproducten zijn de afgelopen maanden uitgebreid geëvalueerd en vervangen door duurzame keuzes, waarbij vooral is gekeken naar verpakking, afvalbeheer en voedselverspilling.

Bilderberg heeft alle 125 producten van het ontbijtbuffet goed tegen het licht gehouden en een deel hiervan vervangen door meer verantwoorde keuzes op het gebied van verpakking en voedselverspilling. Bilderberg verduurzaamt op deze manier het ontbijt in haar hotels. Eerder deed bijvoorbeeld Eden Hotels dat ook.

Zo gebruikt Bilderberg geen monoverpakkingen meer bij het ontbijt, zijn duurzame(re) ingrediënten toegevoegd en is kritisch gekeken naar zaken als afvalbeheer en voedselverspilling. Na een geslaagde proef in het Bilderberg Garden Hotel is gestart met het uitrollen naar alle hotels. 

Betere kwaliteitservaring zonder monoverpakking 

De kwaliteit van het Bilderberg ontbijt wordt door gasten gemiddeld met een 9 beoordeeld. De uitdaging was om grote stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid zonder concessies te doen aan de kwaliteit. 

‘Dat is gelukt. Onze gasten zijn erg enthousiast en de nieuwe keuzes vallen in de smaak. Zonder monoverpakkingen ogen de ontbijt-ingrediënten ook aantrekkelijker en smakelijker. We zijn ervan overtuigd dat gasten in alle Bilderberg hotels dit nieuwe ontbijt kunnen waarderen’, aldus Ernst van der Waal, director of operations van Bilderberg. 

Andere manier van verpakken 

Gasten van Bilderberg treffen voortaan boter in een vloot, ontbijtkoek in blik, beschuit in een bus, hagelslag en pindakaas in een pot. Ook honing (o.a. Honing van De Koning) en jam van TLANT (zonder toegevoegde suiker) zijn verpakt in potten. 

Vanwege het suikergehalte is Bilderberg afgestapt van diverse soorten sapconcentraten. Daarnaast zijn plantaardige alternatieven ingevoerd als haver-, soja- en amandelmelk. Bilderberg schenkt duurzame Lavazza Alteco Organic koffie en verse, onvermengde thee uit blik van Dilmah uit Sri Lanka. 

Bewust Bilderberg 

Het nieuwe ontbijt sluit aan bij de doelstellingen die de hotelgroep zichzelf heeft gesteld in de meest recente duurzaamheidsrapportage 'Bewust Bilderberg'. In dit rapport daagt het hotelbedrijf zichzelf in acht doelstellingen uit om bij te dragen aan een duurzame wereld.

Eén van deze doelstellingen is eten en drinken. ‘Een onderwerp dat ons na aan het hart ligt en waarmee we als hotelketen hét verschil kunnen maken’, zegt Van der Waal. En dus verduurzaamt Bilderberg nu het ontbijt.

‘We hebben plantaardige gerechten toegevoegd en we verminderen foodwaste. Daarnaast zijn we gestopt met monoverpakkingen waardoor plastic afval afneemt. Dit is van grote invloed op de doelstellingen op het gebied van afval en recycling. Daarbij werken we graag samen met lokale partners die zelf ook maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals het Vlaamsch Broodhuys of TLANT, die naast eerlijke duurzame producten ook werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.’