Sweet Lake Wellness B.V.
Nieuwe leden Alliance Gastronomique tijdens jaarvergadering ingewijd
De restaurants Elea (Den Haag), Inter Scaldes (Kruiningen) en Lars (Amsterdam) zijn vanaf 1 januari 2026 lid van de Alliance Gastronomique.

De restaurants Elea (Den Haag), Inter Scaldes (Kruiningen) en Lars (Amsterdam) zijn vanaf 1 januari 2026 lid van de Alliance Gastronomique.

Het is weinig restaurants gegeven: lid worden van de prestigieuze club Les Grandes Tables du Monde. In Nederland maken er slechts vier horecabedrijven onderdeel uit van deze gemeenschap. Hoe word je lid? En wat kost het?

Bij restaurant Inter Scaldes vond eerder deze week een bijzonder event plaats. Meerdere topchefs en sommeliers togen naar Kruiningen om in een informele setting bijzondere pairings te presenteren. Ook liet het team van Inter Scaldes de gasten kennismaken met hun nieuwe sommelier Jasper Rijkers, die Tessa van de Wouw opvolgde.

Nelson Tanate en zijn team van De Librije*** koken op de dag van de sterrenceremonie in Maastricht op het exclusieve Michelin-gala. Op die avond, op 6 oktober, wordt de nieuwe selectie gevierd in Nederland en het 125-jarige bestaan van de gids.

In een arbeidsmarkt die nog altijd onder druk staat, lukt het sommige horecabedrijven opvallend goed om personeel te werven én te behouden. Hun geheim? Investeren in mensen.

In het karakteristieke pand aan de Beekstraat in Nuenen, waar jarenlang het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Lindehof gevestigd was, begint binnenkort een nieuw culinair hoofdstuk. Bram Venhorst en Tessa van de Wouw openen hier hun eigen restaurant: Bouchot.