Inter Scaldes gaat binnenkort weer open: 'Het begin van een nieuw tijdperk'

Inter Scaldes gaat binnenkort weer open: 'Het begin van een nieuw tijdperk'
Impressie van het gerenoveerde Inter Scaldes dat binnenkort heropent

Inter Scaldes staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Het restaurant, dat door Michelin sinds 2018 met drie sterren is beoordeeld, heropent op 16 november de deuren. Na een uitgebreide renovatie van de zaak én het hotel kunnen chef-kok Jeroen Achtien en zijn partner Sanne eindelijk van start.

Op de website van Inter Scaldes is het inmiddels mogelijk om reserveringen te maken voor het restaurant en de verschillende kamers in het hotel. Een vijfgangenlunch- of diner is geprijsd op 225 euro per persoon, terwijl zeven gangen worden aangeboden voor 265 euro. Ook kan er à la carte worden gegeten in het restaurant, dat is geopend van donderdag tot en met zondag.

Claudia en Jannis Brevet namen afgelopen juli na 22 jaar afscheid van Inter Scaldes in Kruiningen. Aan het begin van 2023 werd duidelijk dat Achtien de overstap zou maken van restaurant Sens in het Zwitserse Hotel Vitznauerhof. Daar kookte hij twee Michelinsterren en kreeg hij 18 punten van Gault&Millau. Het vastgoed werd overgenomen door Alex Mulder, eigenaar van investeringsmaatschappij Amerborgh. Daarmee gaat Inter Scaldes behoren tot de Pillows Hotels Groep.

Lees verder onder de afbeelding.

De amusebar van Inter Scaldes, waar gasten hun middag of avond beginnen
De amusebar van Inter Scaldes, waar gasten hun middag of avond beginnen

Ambities onverminderd groot

Het team rondom bestaat uit collega's die de overstap maken uit Zwitserland, en wordt gecompleteerd door bekende gezichten van Inter Scaldes. Zo blijft ook sommelier Tessa van der Wouw aan. Het menu van Inter Scaldes blijft geïnspireerd op de rijkdommen van Zeeland. Achtien wil met fermentatie-, droog- en rijpingstechnieken en het gebruik van zoveel mogelijk ingrediënten uit de omgeving zijn stempel gaan drukken.

De ambities blijven onverminderd groot in Kruiningen, blijkt uit alles. Het interieur, de keuken en de tuin rondom het restaurant zijn de voorbije periode aangepakt. 'Met zowel valet parking als het helikopterplatform in de tuin biedt het restaurant de mogelijkheid voor gasten om ook hun aankomst en vertrek op hoog niveau te beleven.'

Michelin kijkt uit naar bezoek Inter Scaldes

Ook de inspecteurs van Michelin kijken uit naar een volgend bezoek. 'Met Jeroen Achtien komt een opwindende jonge chef naar Kruiningen, met in zijn kielzog de al even getalenteerde gastvrouw Sanne, zijn partner. Het restaurant belooft nu al een van dé culinaire must-do’s te worden.'

Lees verder onder de afbeelding.

Jeroen en Sanne Achtien
Jeroen en Sanne Achtien

Styling en interieur Inter Scaldes

'Voor het interieur koos Pillows Hotels wederom voor een samenwerking met interieurontwerper Paul Linse. Hij is onder meer bekend van het Rijks Restaurant Amsterdam en Royal Opera House London. Ook in het interieur speelt gastbeleving de hoofdrol. 'De glazen pui, met uitzicht op de biologische kruidentuin, verbinden het restaurant met de omgeving en brengen het buitengevoel naar binnen', laat de hotelgroep weten.