Jobtimiser
Sommelier Edgaras Razminas verruilt De Rozario voor restaurant FG**
Sommelier Edgaras Razminas heeft restaurant De Rozario in Helmond verruild voor restaurant FG** in Rotterdam.
Sommelier Edgaras Razminas heeft restaurant De Rozario in Helmond verruild voor restaurant FG** in Rotterdam.
Chef en ondernemer Jermain De Rozario doopt zijn fine dining-restaurant De Rozario in de zomermaanden om tot Lotus Helmond. Ondertussen werkt hij op de achtergrond ook aan een nieuw concept voor de toekomst.
Michelin was deze week weinig royaal met het uitdelen van sterren in Nederland. Per saldo zijn er nu zelfs minder sterrenrestaurants en zaken met een Bib Gourmand dan in 2023. Hoe kan dat?
Vanzelfsprekend is Jermain de Rozario teleurgesteld over het kwijtraken van z'n Michelinster. Hij heeft geen idee waar hij het zou hebben laten liggen. 'We hebben met trots vijf jaar een ster gehad en we gaan onze kop nu niet laten hangen.'
De chef Jermain De Rozario heeft zijn positie verworven in Nederland, maar naar eigen zeggen begint hij nu pas echt een ondernemer te worden. Drie maanden geleden opende hij zijn tweede zaak Lotus in Eindhoven, met kroketjes en soto op de kaart. 'Het is soms centenwerk, maar ik vind dat spel echt geweldig.'
Sterchef Jermain de Rozario opent in maart van dit jaar een nieuw fast dining-restaurant in Eindhoven, dat Lotus by Jermain zal gaan heten. Het streetfoodzaakje opent op Strijp-S, in een van de voormalige Philips-fabrieken in de stad. Daar opent binnenkort een nieuwe foodhall. 'Het wordt een opleidingsplek voor jong talent', vertelt hij aan Misset Horeca.