Sterchef Jermain de Rozario komt nu ook met kindermenu voor maaltijdbezorging

Sterchef Jermain de Rozario komt nu ook met kindermenu voor maaltijdbezorging
Jermain de Rozario

'Geen Happy Meal, maar een Jerry Meal', grapt sterchef Jermain de Rozario van restaurant De Rozario in Helmond. Vanaf donderdag 30 april kunnen ook gezonde maaltijden voor kinderen worden besteld bij het restaurant. 'Gerechten die kinderen zelf kunnen versieren met toppings en welke worden geserveerd met een speeltje en placemat die dient als kleurplaat.'

'Mijn zoons testen en beoordelen het menu iedere week als kinder Michelin', vertelt hij met een knipoog. 'Ook is er de mogelijkheid dat kinderen zelf ideeën of favoriete gerechten aandragen in een videoboodschap op Instagram, geadresseerd aan mijn oudste zoon Quincy.  Zo krijg je een leuke interactie tussen de kinderen.'

Kindermenu

Op het kindermenu van De Rozario staat als voorgerecht een taco, die wordt geserveerd met een klein stripje over de ingrediënten. Als hoofdgerecht volgt een wortelstamppot met een eigen twist. 'Doel is dat de kinderen het gerechtje zelf afmaken met de verschillende bijgeleverde garnituren. Dat zelfde geldt voor het dessert.' Terwijl de ouders dan genieten van het diner dat is thuisbezorgd, kunnen de kinderen zich vermaken met de door Studio Dier gecreëerde placemat als kleurplaat, het stripje of een puzzel.

Maaltijdbezorging loopt beter dan verwacht

Jermain de Rozario zegt nog steeds de schouders eronder te willen zetten, ondanks dat ook hij de onzekerheid tergend vindt. 'Ik ben heel erg blij dat To Go de Rozario beter loopt dan verwacht. We kunnen ons personeel ervan betalen.' Over de nieuwe 1,5 meter economie zegt hij: 'We hebben het geluk dat we straks naar een grotere zaak gaan. In onze huidige zaak zou het een ingewikkeld verhaal worden. Het betekent wel een nieuwe manier van service. Ik denk dat het een goed idee is als ondernemers hiervoor (online) de koppen eens bij elkaar steken. Samen kom je met meer goede ideeën.' Zo noemt hij de karretjes van De Librije als voorbeeld. Voor het uitserveren laat het driesterrenrestaurant speciale trolleys maken waar gasten borden en glazen zelf vanaf kunnen pakken.

Eerder deze week bundelde De Rozario al de bezorgkrachten met  Bobby's Bar, gelegen in dezelfde straat in Helmond. Gasten kunnen de cocktails, bieren, champagnes en gin-tonics van de bar nu thuisbezorgd krijgen, in combinatie met de ster-gerechten van De Rozario.

Bocuse diner
Jermain de Rozario

Over Jermain de Rozario

Jermain de Rozario verhuist zijn sterrestaurant De Rozario in maart 2020 naar een andere locatie in Helmond. Het restaurant verhuist van de Steenweg naar de monumentale Villa Prinzen aan de Markt in Helmond. De nieuwe locatie biedt de  ondernemer meer groeimogelijkheden. Jermain de Rozario startte zijn horecacarrière als gastheer. Bij restaurant ’t Parlement verwisselde hij de voorkant voor de keuken en klom hij op van leerling tot chef, om vervolgens van 2013 tot 2016 als chef de partie te gaan werken bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. In mei 2016 opende hij zijn eigen restaurant De Rozario in Helmond, dat eind 2018 werd bekroond met een Michelinster. In 2014 werd hij Variatiechef van het Jaar en in 2017 werd hij door JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Restaurant De Rozario is aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland, de vereniging van jonge restaurateurs in het topsegment.