Alles over Onderzoek

Nederlandse restaurantketens scoren goed bij gasten met gemiddelde NPS van 72
De grootste restaurantketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +72. Proeflokaal Bregje krijgt de hoogste score (+91)....

Koffie Benchmark 2023: Prijs kop koffie in grote stad daalt, plantaardige cappuccino...
Waar de prijzen van een kop koffie in de horeca vorig jaar leken te exploderen, is de groei nu weer 'normaal'. Opvallend is dat de gemiddelde prijs...

Onderzoek onder vijf ketens: Subway meeste vegan opties
Op basis van onderzoek onder vijf grote in Nederland opererende fastserviceketens heeft Subway de meeste veganistische opties. ProVeg International...

GfK-onderzoek: 'Moet de horeca de prijzen verder verhogen?'
Moeten de prijzen in de horeca verder omhoog? Dat lijkt de cruciale vraag op basis van de meest actuele driemaandelijkse out of home insights van GfK...

Deze Nederlandse hotelketen krijgt de hoogste NPS - en dat loont
De grootste hotelketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +49. De hoogste score is +77 voor een Nederlandse keten. Een...

Help Misset Horeca bij het jaarlijkse Koffieonderzoek en vul hier de enquête in
Om beeld te krijgen van de ontwikkelingen van koffie in de horeca, voert Misset Horeca elk jaar onderzoek uit onder honderden horecaondernemers door...

6,8 miljoen gasten geven 2,2 miljard uit bij Nederlandse restaurantketens
De 22 grootste Nederlandse restaurantketens hebben het afgelopen jaar 6,8 miljoen bezoekers getrokken. Zij besteedden per gezelschap gemiddeld €115...

Personeelstekort: 'Horeca meest geneigd om eisenpakket aan te passen'
In de horeca zijn de personeelsproblemen groot. Acht op de tien ondernemers in die sector hebben moeite aan voldoende handjes te komen. 'De horeca is...

KVK: Horeca meest ontevreden over bedrijfssituatie
Een op de acht ondernemers is niet tevreden met de huidige situatie van zijn of haar bedrijf. Dat blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel...

Marktaandeel plantaardig vlees en zuivel in horeca stijgt
De inkoop van vleesvervangers in de horeca is meer dan verdriedubbeld tussen 2016-2021 naar een marktaandeel van 5,4%. Het marktaandeel plantaardige...