nieuws

Sterkok verkoopt zaak om scheiding te betalen

Restaurant

De Engelse chef-kok en tv-bekendheid John Burton Race moet zijn restaurant The New Angel (één ster) in Darthmouth verkopen in de strijd zijn scheiding rond te krijgen. Zijn ex-vrouw is mede-eigenaar en eist de helft van de waarde.

Sterkok verkoopt zaak om scheiding te betalen

Het grootste deel van Races vermogen zit in het restaurant en het kleine hotel dat erbij hoort. Om zijn ex uit te kopen heeft hij 1,8 miljoen pond (2,5 miljoen euro) nodig. Dat geld heeft hij alleen als hij de zaak verkoopt.

Failliet

Race verliet begin dit jaar zijn ex-vrouw Kim voor zijn minnares, met wie hij een kind van twee heeft. Ook met zijn ex heeft hij kinderen (10 en 8).

De scheidingsrechter bepaalde dat The New Angel verkocht moet worden, Kim heeft het restaurant inmiddels gesloten, meldt de Britse krant Telegraph. Race hield nog vol dat hij niet kon worden gedwongen tot verkoop, maar ziet in dat er geen andere optie is. ‘Ik ben bang die stap te nemen, want dan ben ik failliet.’

Villa

Het ging financieel al bergafwaarts met de zaak. De schulden stapelden zich op, en leveranciers wilden alleen nog zaken doen in cash.

Het restaurant staat nu te koop voor 1,75 miljoen euro. Het hotel, dat apart wordt verkocht, kost 1,2 miljoen euro. Daarnaast heeft het stel nog een monumentale villa van 2,1 miljoen euro, waarmee hun totaal gemeenschappelijk vermogen op ruim 5 miljoen euro komt.

Reageer op dit artikel