nieuws

Friese leerlingen koken bij Ed Nijpels

Restaurant

Leerlingen van het Friesland College koken binnenkort op de boerderij van de Commissaris van de Koningin van Friesland, Ed Nijpels. Het vormt het laatste diner uit een reeks van dertig Ekodiners-thuis.

Friese leerlingen koken bij Ed Nijpels

Cursisten van het Friesland College die worden opgeleid tot leidinggevende in de keuken en bediening verzorgen op woensdag 12 december het thuisdiner bij voormalig politiekleider van de VVD in Friesland.

Uitgenodigd voor het speciale diner zijn gedeputeerden van de provincie Friesland en vertegenwoordigers uit de culinaire-, landbouw-, financiële- en culturele sectoren.

Het diner bij de Commissaris van de Koningin vormt de afsluiting van een serie van dertig Ekodiners-thuis die de afgelopen maanden in Friesland zijn gehouden. Doel van de diners is om de bekendheid van en de waardering voor biologische voeding te vergroten.

De dertig diners vonden voor het grootste deel plaats bij gezinnen thuis, maar ook in de Beleefbibliotheek Smallingerland en voor de gemeenteraad Ooststellingwerf. De Ekodiners zijn een initiatief van het AOC-Friesland, Friesland College MBO Hospitality & Tourism en de Friese Milieu Federatie.

Reageer op dit artikel